Red velvet pannenkoekjes
De dag beginnen met een beetje kleur is nooit weg toch? Dit keer maakte ik lekkere kleine pannenkoekjes met biet. Je kunt er optioneel nog wat rode kleurstof aan toevoegen maar dat is geen must. Door de biet zullen de pannenkoekjes ook al flink roze worden.
Wil je liever lactosevrije red velvet pannenkoekjes maken? Je kunt de melk vervangen door bijvoorbeeld havermelk of amandelmelk te gebruiken en bak in dat geval de pannenkoekjes in olie of in plantaardige boter.

Red velvet pannenkoekjes – kleurig ontbijt!
Ingrediënten
- 130 gr bloem
- 0,5 tl zout
- 1 ei
- 150 gr gekookte biet
- 130 ml haver melk
- eventueel; rode kleurstof
Garnering
- stroop
- honing
- fruit
- chocoladesaus
- poedersuiker
Bereidingswijze:
- Pureer de rode biet met de melk tot een glad mengsel
- Doe bloem, zout en ei in een kom en klop met het bieten-melk mengsel tot een glad beslag. Voeg hier optioneel nog kleurstof aan toe.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes
- Leg de pannenkoekjes op een stapel en garneer naar keuze.
- Recepten
- Brunch recepten
- Feestdagen recepten
- Hollandse recepten
- Kerstontbijt recepten
- Kerstrecepten
- Ontbijt recepten
- Pannenkoek recepten
- Valentijn recepten
- Wereldkeuken

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.