Red velvet pannenkoekjes – kleurig ontbijt!

20 minuten

Red velvet pannenkoekjes

De dag beginnen met een beetje kleur is nooit weg toch? Dit keer maakte ik lekkere kleine pannenkoekjes met biet. Je kunt er optioneel nog wat rode kleurstof aan toevoegen maar dat is geen must. Door de biet zullen de pannenkoekjes ook al flink roze worden.

Wil je liever lactosevrije red velvet pannenkoekjes maken? Je kunt de melk vervangen door bijvoorbeeld havermelk of amandelmelk te gebruiken en bak in dat geval de pannenkoekjes in olie of in plantaardige boter.

Of maak deze cranberry ricotta scones voor het ontbijt!

red velvet pannenkoeken

Red velvet pannenkoekjes – kleurig ontbijt!

No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Kerst
Porties 10 portie(s)

Ingrediënten
 

  • 130 gr bloem
  • 0,5 tl zout
  • 1 ei
  • 150 gr gekookte biet
  • 130 ml haver melk
  • eventueel; rode kleurstof

Garnering

  • stroop
  • honing
  • fruit
  • chocoladesaus
  • poedersuiker

Instructies
 

  • Pureer de rode biet met de melk tot een glad mengsel
  • Doe bloem, zout en ei in een kom en klop met het bieten-melk mengsel tot een glad beslag. Voeg hier optioneel nog kleurstof aan toe.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes
  • Leg de pannenkoekjes op een stapel en garneer naar keuze.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.