Diner recepten

Dit recept valt onder

Leftover curry met kip

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

2 grote uien, in ringen

300 gr kipdijfilet, in blokjes

2 el olijfolie

2 teentjes knoflook, gesneden

1 tl verse gember

2 eetlepels rode curry pasta

2 zoete aardappels, schoongemaakt en in blokjes

100 gr doperwtjes

2 wortels, in plakjes

250 gr kastanje champignons, in stukjes

2 stengels bleekselderij, in plakjes

1 blik kokosmelk

1 bosuitje

Sharing is caring!

Restjes opmaken

Elke week weer blijven er wel de nodige groentes over in de koeling. Mijn standaard manier om die op te maken is of een lekkere pasta fabriceren of – zoals hier – een makkelijke curry.

In dit geval koos ik voor een curry met kip, omdat ik ook nog wat kipdij over had in de vriezer dus dat pasta goed bij dit gerecht. Dus ondanks de ingrediënten die ik hier genoemd heb, kun je gerust variëren met datgene wat jij in de koeling hebt liggen.

curry met kip

Kip toevoegen

In dit geval gebruikte ik kipdijfilet maar je kunt uiteraard ook gewone kipfilet gebruiken. Heb je rundvlees in de koeling liggen? Dat kan ook maar als het stoofvlees is hou dan zeker rekening met een aanzienlijk langere kooktijd. Check daarvoor het recept voor de jachtschotel bijvoorbeeld.

curry met kip

Curry met kip

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 grote uien, in ringen
  • 300 gr kipdijfilet, in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gesneden
  • 1 tl verse gember
  • 2 eetlepels rode curry pasta
  • 2 zoete aardappels, schoongemaakt en in blokjes
  • 100 gr doperwtjes
  • 2 wortels, in plakjes
  • 250 gr kastanje champignons, in stukjes
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 bosuitje

Instructies

  1. Neem een flinke stoofpan en verhit hierin de olijfolie. Voeg de uien toe en laat deze even rustig garen tot ze glazig zijn. Voeg nu de knoflook, de gember en de rode curry pasta toe en bak even mee.
  2. Bestrooi de kipdijblokjes met peper en zout en bak dit mee in de pan tot ze bruin beginnen te kleuren. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, dat komt vanzelf tijdens het koken.
  3. Voeg nu de zoete aardappels, wortels, kastanje champignons en bleekselderij toe en een scheut water. Hou ongeveer 100-200 ml water aan. Afhankelijk van hoeveel groente je in de pan hebt zitten.
  4. Voeg de kokosmelk er ook aan toe.
  5. Laat het geheel lekker pruttelen tot de groentes gaar zijn. Voeg op het laatst de doperwtjes toe. Die hebben niet zoveel hitte nodig.
  6. Breng op smaak met peper en zout en serveer met rijst en een gesneden bosuitje erover.

Nog meer lekkers