Diner recepten

Spinaziesoep met geroosterde amandel

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 20 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

1 sjalot, gesnipperd

2 teentjes knoflook, gepureerd

1 el olijfolie

900 gram spinazie

1 prei, in ringen

2 takjes koriander, gehakt

1 tl komijnpoeder

1 el ciderazijn

1 liter groentebouillon

50 gram amandelschaafsel, geroosterd

Optioneel: hennepzaad voor serveren

Sharing is caring!

Spinaziesoep met geroosterde amandelen

Spinazie is natuurlijk een van de bekendste groentes in Nederland. En met goede reden want dit groene powerhouse kan veel. Je kunt het rauw verwerken in salades, door de smoothie doen of roerbakken voor een snelle maaltijd.

Elke keer verbaas ik me weer over het slinken van de spinazie. Heb je 300 gram spinazie nodig in een recept dan denk je – voor je het gaat bakken – niet dat het gaat passen. Maar die 300 gram verdwijnt als sneeuw voor de zon als je het even de tijd geeft.

Spinaziesoep maken we echter minder vaak. Vroeger werd het aangeraden om spinazie niet opnieuw op te warmen als je het eenmaal had bereidt. Dit is een advies wat kwam uit de tijd dat koelkasten en vriezers nog wat minder gangbaar waren. Bewaar je de spinazie die bereidt is op kamertemperatuur dan kan zich meer nitriet gaan vormen.

Het is dus zaak om de spinaziesoep of meteen te eten of terug te koelen en later opnieuw op te warmen. Wel wordt nog steeds aangeraden om het opnieuw opwarmen met mate te gebruiken bij een zwakkere gezondheid, zwangerschap en bij hele jonge kinderen.

Bereiden van de spinaziesoep

Het bereiden van de spinaziesoep is heel eenvoudig, alleen het toevoegen van de spinazie moet waarschijnlijk in gedeeltes. Tenslotte is je pan waarschijnlijk niet groot genoeg om de enorme hoeveelheid van 900 gram spinazie toe te voegen.

Ben je liefhebber van soep? Check dan vooral ook alle soeprecepten hier

spinaziesoep

Spinaziesoep

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gepureerd
  • 1 el olijfolie
  • 900 gram spinazie
  • 1 prei, in ringen
  • 2 takjes koriander, gehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el ciderazijn
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 gram amandelschaafsel, geroosterd
  • Optioneel: hennepzaad voor serveren

Instructies

    Neem een grote pan en verhit hierin de olijfolie. Voeg nu de sjalotjes en de prei toe en fruit dit tot de ui glazig is en de prei gegaard. Voeg de komijnpoeder toe en de koriander. Voeg nu de knoflook toe en bak even kort mee.

    Doe de spinazie erbij. Dit kan eventueel in gedeeltes want het is makkelijker om te wachten tot de eerste batch geslonken is voor je de volgende toevoegt. Doe dit tot alle spinazie gebruikt is. Blus af met ciderazijn en voeg de bouillon toe.

    Pureer de soep, breng op smaak met peper en zout en serveer de spinaziesoep met de geroosterde amandel erop. Gebruik eventueel nog wat verse koriander voor erop. Voeg optioneel de hennepzaad toe.

Nog meer lekkers