Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Zo kies ik deze week voor gele curry met vis, zoete aardappel en wortel, Shepherd’s pie en een kerst camembert.
Maandag – Gele curry met vis, zoete aardappel en wortel
Op maandag ben ik altijd van de super snelle gerechten. Deze gele curry met vis, zoete aardappel en wortel is daar een van. Ik gebruik graag witvis zoals kabeljauw, maar schelvis of heek werkt ook prima. De kerrie-achtige smaak, maakt deze curry extra bijzonder.
Dinsdag – pompoengnocchi met salie-botersaus
Het einde van de herfst is in zicht. Vandaag sluit ik het hoofdstuk herfstrecepten af en duik ik in de wereld van winterse heerlijkheden. Als eindknaller van het seizoen maak ik een overheerlijke pompoengnocchi met salie-botersaus. Dat alles met de laatste pompoenen uit mijn tuin!
Woensdag – Makkelijke Shepherd’s pie
Deze Britse lekkernij van gehakt en aardappel is waanzinnig. Dan heb ik het over Sheperd’s pie natuurlijk. Dit heerlijke pannetje zet je zo op tafel. Geniet ervan met de hele fam. Mijn recept voor een makkelijke variant vind je hier.
Donderdag – de lekkerste groene salade ooit
Met de kerst in gedachten geniet ik extra van een gezonde salade. Dat mag ook wel met al het lekkers in het vooruitzicht. Ik heb er zo veel zin in. Je moest eens weten. Even terug naar deze groene salade. Er zit onder andere komkommer, courgette en boontjes in. Boordevol groenten en absoluut niet saai. Ik maak er ook een home made yoghurtdressing bij. Perfect als lunch, bijgerecht of als diner.
Vrijdag – kerst camembert
Met deze camembert uit de oven kom je helemaal in de kerstsferen. Wat maakt dit kaasje zo kerstig? Nou, ik verwerk er feestelijke smaakmakers in zoals cranberry’s, ahornsiroop en rode port. Een borrelplank op vrijdagavond is altijd goed en daar past deze kerst camembert perfect bij.
zaterdag – oreo pops
Wil je met de kids nog vlak voor de kerst iets lekkers bakken? Met deze oreo pops steel je de kerstshow. Voor deze lekkernij komt geen oven te pas. Echt bakken is het dus niet, maar wel een simpel recept voor tussen de hectische kerstdagen door.
Zondag – Mini pizza voor in je gourmetpannetje
Geloof het of niet, maar ook ik zet ieder jaar het gourmetstel op tafel. Hoewel een gourmetavond met wat vleesjes, groenten en stokbrood ook prima is, maak ik er liever een extra groot feest van met bijzondere gerechten. Zo is deze mini panpizza misschien niet iets dat je gewoonlijk in je gourmetpannetje maakt, maar vandaag doe ik dat lekker wel. Ter voorbeeld maak ik een spicy mini-pizza, maar kies vooral ander beleg als je dat wil.
Ook lekker: aardappeltortilla of smores in je gourmetpannetje.