Oreo pops – oreo’s op een stokje!

Tijd

Oreo pops – oreo op een stokje!

Deze oreo pops kun je maken zoals je zelf wilt. En je kunt er ook helemaal op los gaan. Decoreer met sprinkles of gebruik een spuitzak om er allerlei figuurtjes op te tekenen!

Het maken van de oreo pops is letterlijk kinderspel. Het enige wat je nodig hebt is gesmolten pure chocola en gesmolten witte chocola. Steek nu de oreo koekjes (voorzichtig!) op een niet al te dikke prikker en haal ze door de chocola heen.

Let wel op want het breekt snel. Nu is dat niet meteen een ramp maar dan blijven ze niet meer op het stokje zitten.

Zodra je ze gedipt hebt en de chocola er af hebt laten lopen, leg je ze plat neer op een stuk bakpapier. Nu kun je los gaan met versieren. Wil je er sprinkles op doen, doe dit dan als de chocola nog nat is. Wil je er icing op spuiten wacht dan juist tot de chocola gedroogd is.

Gebruik je creativiteit

Het leuke van de koekjes is natuurlijk dat je er van alles mee kunt doen. Laat je kinderen hun creativiteit botvieren op de oreo koekjes. Overigens kun je natuurlijk ook prima andere koekjes gebruiken. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je koekjes hebt met een vulling.

De prikkers die je gebruikt moeten echt niet te dik zijn, want dan passen ze niet tussen de koekjes. Probeer het eerst even uit.

oreo pops
oreo pops

Oreo pops – oreo’s op een stokje!

No ratings yet
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Koek & Gebak
Keuken Hollandse keuken
Porties 24 portie(s)

Ingrediënten
 

  • 24 Oreo’s
  • 300 gram witte chocolade
  • 300 gr pure chocola
  • Lollystokjes dun!
  • Garnering
  • Zwarte rode, oranje sprinkles
  • Mini M&M’s rood
  • Kleurstof
  • Mini marshmellows

Instructies
 

  • Steek het stokje voorzichtig in de witte vulling van de oreo's. Let op dat je niet tever doordrukt. Het breekt snel.
  • Smelt de chocoladesoorten au bain marie (in aparte kommen) en gebruik eventueel een theelepel zonnebloemolie om het wat soepeler te houden.
  • Haal de oreo koekjes met behulp van het stokje door de gesmolten chocola en zorg dat ie helemaal bedekt is. Laat afdruipen boven de kom.
  • Leg dan op een stuk bakpapier en garneer naar keuze

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!