Makkelijk weekmenu voor week 48

Categories: Receptbundels

Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Zo kies ik deze week voor eenpansrijst met kipsaté, tagliatelle met garnalen en een winterse plaattaart.

Maandag – Eenpansrijst met kipsaté

eenpansrijst met kipsate

Deze eenpansrijst en kipsaté is een makkelijk gerecht voor op maandagavond. De saté maak ik van kippendijfilet en de satésaus maak ik zelf. Er zitten lekker veel groenten in zoals edamame en bimi. Maak deze topper in de oven of gewoon in de pan.

Dinsdag – Stamppot met worst

Boerenkool stamppot braun

Boerenkoolstamppot met worst…. een van mijn winterse favorieten. Het potje van vandaag maak ik met zoete aardappel en rookworst. Net even anders. Dat zoetige gaat heel goed samen met de boerenkool en rookworst. Liever vega? Dan is een vega rookworst of vega spekjes ook hartstikke lekker. Het recept voor boerenkoolstamppot van zoete aardappel, met rookworst en spekjes vind je hier. 

Woensdag – tagliatelle met garnalen

Tagliatelle met garnalen

Garnalen en pasta, twee van mijn favo producten. Zeker als je ze samenvoegt tot een heerlijke pasta zoals deze tagliatelle met garnalen. De basis bestaat uit ui, knoflook en een tomatensausje. De garnalen blus ik af met cognac. Dat zorgt ervoor dat de garnalen niet verder garen en het voegt heel veel smaak toe aan de tagliatelle. 

Donderdag – Winterse plaattaart met groene groente

Winterse plaattaart met groene groenten

De winter is in zicht, dus ik geef je graag een cadeautje om er aan te wennen: een winterse plaattaart met groene groenten. Er zit onder andere courgette, boerenkool en spruitjes op. Het deeg maak ik zelf. Dat kost heel even wat tijd, maar daarentegen is het beleggen en bakken van de plaattaart zo gedaan. Het opeten is echt een feestje. 

Vrijdag – Vegetarische moussaka

Vegetarische moussaka

Voor een lekkernij op vrijdag reis ik deze keer af naar Griekenland. Hét land waar moussaka vandaan komt. Van origine maak je het met aubergine, aardappelen en gehakt. Voor deze vegetarische moussaka vervang ik het gehakt door linzen. Toch wat meer zin in vlees? Probeer dan deze moussaka uit de airfryer.

Zaterdag – Kip stoofpot  

Kipstoof miljuschka

Als ik ergens een warm gevoel van krijg dan is het wel deze kipstoof. Een rijkgevuld maaltje met groenten en eiwitten. Zo zitten er stevige aardappels en worteltjes in. De kip zwemt in een soort sausje van mosterd. Een stokbroodje om te dippen gaat er ook heel goed bij. 

Zondag – Bramen cheesecake bars

Bramen cheesecake slices miljuschka

Ik heb zin om deze week weer wat lekkers te bakken. Een zoet baksel dat al even niet op het menu stond is cheesecake. Mijn rol als cheesecake queen mag ik natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan. Dus… bramen cheesecake bars it is!

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.