Er is bijna weer een nieuwe week aangebroken, en wel een hele spannende! Zondag is het namelijk Sinterklaasavond. Deze week heb ik lekkere, makkelijke en feestelijke gerechten voor jullie uitgezocht. Eet smakelijk!
Maandag – Plaattaart met zalm en spinazie
Ik hou van uitgebreide maaltijden, gedeeld met familie en vrienden. Maar soms is het fijn om een recept te hebben wat lekker makkelijk is en een echte ‘crowd-pleaser’. Zoals deze plaattaart met zalm en spinazie! Een perfect gerecht voor de maandag.
Hier vind je het recept voor de plaattaart met zalm en spinazie.
Dinsdag – Oud-Hollandse gehaktballen
Oud-Hollandse gehaktballen: je kan me er bijna voor wakker maken. Zelf ballen draaien van gehakt is een heerlijk zen-karweitje om te doen – dan denk ik eventjes aan he-le-maal niets. Ook leuk om kinderen of partners mee te laten helpen! Heerlijk in combinatie met andijviestamppot.
Hier vind je het recept voor de oud-Hollandse gehaktballen.
Woensdag – Pastinaaksoep met paddenstoelen
Pastinaaksoep: een lekker makkelijke soep die perfect voor de feestdagen. Lekker met uitgebakken paddenstoeltjes! Je kunt alvast oefenen voor het kerstdiner, maar deze soep is uiteraard elke dag te eten. Lekker romig, en je kunt ‘m van te voren klaar maken. Hoe easy is dat.
Hier vind je het recept voor de pastinaaksoep met paddenstoelen.
Donderdag – Pesto tortellini ovenschotel
Deze tortellini ovenschotel maak ik met pesto als smaakmaker en lekker veel extra kaas. Drie soorten maar liefst, waardoor het extra romig wordt. Eigenlijk een soort mac & cheese, maar dan met tortellini. En ja, het zijn vier soorten kaas – als je die van de vulling ook nog meerekent! Een eenvoudig en snel recept.
Hier vind je het recept voor de pesto tortellini ovenschotel.
Vrijdag – Warme pastasalade met paddenstoelen
De pastarecepten zijn bij jullie altijd veruit favoriet. En dat begrijp ik ook, want het is altijd lekker en een ideale manier om snel een maaltijd in elkaar te zetten. Vandaag heb ik een heerlijke warme pastasalade. Een makkelijk gerecht dat je in een handomdraai op tafel zet. Hoe lekker is dat!
Hier vind je het recept voor de warme pastasalade met paddenstoelen.
Zaterdag – Limburgs zuurvlees met friet
Limburgs zuurvlees (zoervleisj) met friet is hét gerecht voor de stoofvlees– en hachee liefhebbers. Een heerlijk combinatie van rundvlees en kruiden. En niet te vergeten: de frietjes die het gerecht afmaken! Heb je genoeg tijd? Dan is dit het perfect gerecht voor jou. Het vlees namelijk lang sudderen. Je kunt het ook alvast klaarmaken voor morgen. Dat scheelt weer kooktijd tijdens de pakjesavond.
Hier vind je het recept voor het Limburgs zuurvlees met friet.
Zondag – Aardbeientoetje in een potje
Dit aardbeientoetje, een dessert in een potje, is opgebouwd uit prachtige laagjes aardbeienmousse, gemarineerde aardbeien, kruimeldeeg en gekarameliseerde macadamia’s. Wat een feestje! Perfect voor deze feestelijke zondag.
Hier vind je het recept voor het aardbeien toetje in een potje.