Tijd voor een nieuw weekmenu! Verrassende, smaakmakende en tóch makkelijke gerechten staan deze week centraal. Perfect om de restjes mee op te maken én om al je tafelgenoten te verbluffen.
Maandag – Frisse quiche met ham en doperwten
Een hartige taart is één van de fijnste manieren om restjes groente op te maken. Neem nu deze quiche met ham. Ik doe er in dit geval doperwten in, maar het is ook erg lekker met bijvoorbeeld restjes prei of wat overgebleven courgette. Heb je restjes kip over, verwerk het dan ook hierin. Je kunt dit recept eventueel al op zondag maken. Op maandag hoef je ‘m dan alleen nog maar op te piepen. Hoe makkelijk is dat!
Hier vind je het recept voor de frisse quiche met ham en doperwten.
Dinsdag – Kip korma gehaktballetjes
Kip korma is een ontzettend lekker Indiaas gerecht, van kip in een milde currysaus. Ik maakte er een leuke twist op: kip korma gehaktballetjes! Proef de Indiase cultuur en geniet. Het recept is overigens ook makkelijk te maken. Wat wil een mens nog meer?
Hier vind je het recept voor de kip korma gehaktballetjes.
Woensdag – Uiensoep
Ben je op zoek naar een geschikt voorgerecht en wil je een soepje gaan maken? Misschien dat deze uiensoep iets voor jou is. Het mooie aan dit recept, is vaak dat de mensen die bij je komen eten de geur van de soep al kunnen ruiken voordat ze binnen zijn. Bij liefhebbers van uiensoep loopt het water hen dan direct in de mond… Mijn uiensoep recept is supermakkelijk én ook nog eens ontzettend lekker.
Hier vind je het recept voor de uiensoep.
Donderdag – Pizza Napolitana
Natuurlijk kun je overal en nergens pizza krijgen, kopen of laten bezorgen. Daar heb je niet heel veel voor nodig. Maar hoe leuk – en hoe lekker – is het om zelf je pizza te maken! Met dit recept maak je zelf het deeg voor de pizza én kun je ‘m natuurlijk maken zoals jij wilt. Zet een heerlijke pizza Napolitana op tafel en geniet!
Hier vind je het recept voor de pizza Napolitana met ansjovis.
Vrijdag – Pastasalade met artisjok
Een pastasalade is een goede uitkomst om een snelle maaltijd op tafel te zetten. In dit geval zijn de meeste ingrediënten ook nog uit de voorraadkast, dus ideaal als je bijvoorbeeld spontaan eters over de vloer krijgt.
Hier vind je het recept voor de pastasalade met artisjok.
Zaterdag – Saté ayam met pittige pindasaus en atjar ketimoen
Deze saté ayam met pittige pindasaus en atjar ketimoen is onweerstaanbaar lekker. Maar voordat je spannende satés gaat maken, moet je eerst de basis kennen. Vandaar hier de good old klassieker saté ayam, kipsaté met pittige pindasaus. En als ik je een tip mag geven: vraag hulp bij het rijgen (of laat de kinderen meehelpen!), want dat rijgen kost best wat tijd.
Hier vind je het recept voor de saté ayam met pittige pindasaus en atjar ketimoen.
Zondag – Sinterklaas cupcakes met kruidnoten
Wil je Sinterklaas en Piet – of de smachtende kinderen – verrassen tijdens Sinterklaasavond, maak dan deze leuke Sinterklaas cupcakes met kruidnoten! Begin alvast met bakken zodat je ze heerlijk kunt voorproeven en er op de avond zelf niets meer fout kan gaan.
Hier vind je het recept voor de Sinterklaas cupcakes met kruidnoten.