Frisse quiche met ham en doperwten

1 uur

Hartige taart vind ik een van de fijnste manieren om restjes groente op te maken. Neem nu deze quiche met ham. Ik doe er in dit geval doperwten in, maar het is ook erg lekker met bijvoorbeeld restjes prei (wel even voorbakken in dat geval) of wat overgebleven courgette. Heb je restjes kip over verwerk het dan ook hierin.

Frisse quiche met ham en doperwtjes

Deze quiche met ham is lekker fris en zomers en zeker in combinatie met de tomatensalade is het een lekker makkelijke doordeweekse maaltijd. Wat nog fijner is, is dat je de quiche ook mee kunt nemen de volgende dag. Dus heb je nog wat over? Koud is het ook erg lekker!

Een hele andere hartige taart is bijvoorbeeld deze tarte tatin met rode ui!

Frisse quiche met ham en doperwten

Frisse quiche met ham en doperwten

Frisse quiche met ham en doperwten

4.38 van 27 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 375 gr kant- en klaar deeg voor hartige taart
  • 1 el olijfolie
  • 150 gr hamblokjes
  • 3 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 1 el dijon mosterd
  • Peper en zout
  • 35 gr geraspte kaas
  • 150 gr doperwten ontdooid
  • Verse peterselie gehakt

Tomatensalade

  • 500 gr verschillende tomaten in verschillende kleuren kleiner gesneden
  • 1 bosje verse basilicum
  • Peper en zout
  • 2-3 el goede balsamico
  • evt. scheutje olijfolie

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C
  • Bekleed een vlaaivorm van 20 cm met het deeg, haal overtollig deeg eraf. Gebruik een vork om de bodem in te prikken, koel het dan voor 15 minuten in de koelkast.
  • Bekleed de vorm met bakpapier, vul dit met bakbonen of gedroogde peulvruchten en bak het blind voor 12 minuten.
  • Meng de eieren, room en mosterd samen. Voeg peper en zout naar smaak toe. Mix de geraspte kaas, de doperwten en de peterselie erdoor. Meng alles goed.
  • Verdeel de hamblokjes over de bodem van de taart en giet hier het eimengsel overheen.
  • Bak het in de oven voor ongeveer 45-50 minuten of tot gaar en goudbruin.
  • Voor de tomatensalade snij je de tomaten in kleinere stukken, afhankelijk van de maat van de tomaten. Meng de basilicum erdoor en wat peper en zout. Serveer met de balsamico en een scheutje olie.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.