Pizza napolitana met ansjovis

Tijd

Categorieën: Diner, Recept

Homemade pizza

Natuurlijk kun je overal en nergens pizza krijgen, kopen of laten bezorgen. Daar heb je niet heel veel voor nodig. Maar hoe leuk – en hoe lekker – is het om zelf je pizza te maken!

Pizza Napolitana

Ik pretendeer niet dat ik de beste pizzabakker ben van Nederland en na de geweldige pizza’s die we in Italië hebben gegeten durf ik dat al helemaal niet meer te beweren maar deze overheerlijke pizza Napolitana is een hele goede versie.

Deeg maken

Het beste maak je het deeg voor de pizza Napolitana natuurlijk zelf. Maar wil je het sneller en makkelijker? Koop dan een kant- en klare pizzabodem. Daar heb je tegenwoordig redelijk goede varianten van. Je kunt het in een blikje kopen (zoals de croissants) of in een rol. Whatever strikes your fancy.

Qua beleg is een pizza napolitana vrij simpel. In de basis is het een pizza met tomaten en mozzarella. Ansjovis wordt er ook bijna altijd bij gebruikt, maar vind je dat echt niet lekker dan kun je het weglaten of vervangen voor bijvoorbeeld pittige worst.

Of probeer eens mijn pizza uit de airfryer!

Pizza napoletana

Pizza napolitana met ansjovis

4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 1 uur 15 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

    Voor de pizzabodem

    • 250 gr bloem type 00
    • 5 gr gedroogde gist
    • 1 tl zout
    • 130 ml lauwwarm water
    • 1 el olijfolie

    Topping

    • 4-5 el tomatenpassata
    • 1 bol buffelmozzarella
    • 1/2 tl gedroogde oregano
    • 1 el kappertjes
    • 10 ansjovisfilets uit blikje
    • 1 el olijfolie
    • Peper en zout

    Instructies
     

    Instructies

    • Roer de gist door het water en laat 10 minuten staan.
    • Meng zou, olijfolie en het gistwater door de bloem en kneed 10 minuten tot een zacht deeg. Maak een bal van het deeg, doe in een kom en laat, afgedekt met een theedoek, rijzen tot het in volume is verdubbeld. Dit duurt ongeveer een half uur.
    • Verwarm de oven voor op 250˚C. Als je een pizzasteen hebt is dat ideaal.
    • Bestrooi je werkblad met wat bloem, verdeel het deeg in twee stukken en kneed even door.
    • Rol uit tot 2 dunne lappen.
    • Beleg de pizza met alle ingredienten behalve de olijfolie. Bak in de hete oven voor ongeveer 15 minuten tot de korst goudbruin en knapperig is.
    • Besprenkel met de olijfolie en serveer direct.

    Disclaimer

    De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

    Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
    Miljuschka Witzenhausen
    Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.