Deze week heb ik een herfstig en gebalanceerd weekmenu voor jullie samengesteld. Deze gerechten zijn makkelijk en leuk om te maken én ook nog eens gezond én vullend!
Maandag – Kipkluifjes met honing, pistache en een romige dip
Kipkluifjes: heerlijk, toch? Maar de standaard specerijenmix of kant-en-klare marinade is allesbehalve spannend. Dat kan beter! Koop daarom naturel kipkluifjes bij de slager of poelier en breng ze zelf op smaak met saffraan en honing. Serveer met citroen, peterselie, pistache en een frisse crème fraîche-dip met baharat. Een echte smaaksensatie om de week mee te beginnen!
Hier vind je het recept voor de kipkluifjes met honing, pistache en een romige dip.
Dinsdag – Salade met geroosterde kikkererwten uit de Airfryer
Met de Airfryer kun je zoveel meer doen dan alleen friet en snacks bakken. Zo tover ik heel graag geroosterde kikkererwten uit de Airfryer, die ik zo uit het vuistje eet – of serveer in een frisse salade.
Kikkererwten uit blik zijn zacht en romig, ideaal om bijvoorbeeld hummus mee te maken. Maar bak je ze krokant, dan worden het opeens superkrokante balletjes die qua smaak volledig anders zijn. Ideaal in deze vegetarische salade, goedgevuld met avocado, kerstomaatjes, gele paprika en sla.
Hier vind je het recept voor de salade met geroosterde kikkererwten uit de airfryer.
Woensdag – Hartige taart met pompoen, bieslook en bacon
Een heerlijke hartige taart met pompoen, bieslook en bacon. Perfect voor de herfst! Ik gebruik voor dit recept filodeeg – dat geeft een superkrokant korstje. Je kunt deze hartige taart maken in een vierkante of rechthoekige ovenschaal, en je kunt ‘m ideaal van tevoren al klaar maken. Handig voor een drukke dag!
Hier vind je het recept voor de hartige taart met pompoen, bieslook en bacon.
Donderdag – Doperwtenpasta
Kookgodin Yvette van Boven heeft het boek Van Bovens leftovers uitgebracht, met ruim 200 oermakkelijke recepten om verspillingsvrij het jaar door te koken. Vandaag verblijd ik jullie met één van mijn favoriete recepten uit dit boek: een snelle, simpele maar o-zo-lekkere doperwtenpasta.
Hier vind je het recept voor de doperwtenpasta.
Vrijdag – Hollands mosselpannetje met witte wijn
Het mosselseizoen is in volle gang! En hoe dat beter te vieren dan met een klassiek Hollands mosselpannetje? Ik gebruik hiervoor witte wijn, maar je kunt ook zeker (wit)bier gebruiken, als je dat lekker vindt. Vandaag begint het weekend, en daar hoort natuurlijk lekker eten bij!
Hier vind je het recept voor het Hollands mosselpannetje met witte wijn.
Zaterdag – Stoofschotel met bokbier
De stoofschotels staan hier op het moment redelijk vaak op tafel. En dat is logisch want herfst is natuurlijk hét stoofschotelseizoen bij uitstek.
En deze heerlijke stoof met bokbier bewijst dat eens te meer. Ik serveer ‘m graag met aardappelpuree en rode kool met appeltjes. En natuurlijk met een extra biertje ernaast. Hou er wel rekening mee dat het minimaal vier uur de tijd nodig heeft om lekker te sudderen. Vroeg beginnen dus!
Hier vind je het recept voor de stoofschotel met bokbier.
Zondag – Amerikaanse chocolate chip cookies
Ben jij ook zo dol op die Amerikaanse chocolate chip cookies? Ik bakte het basisrecept en maakt daar 4 verschillende smaken van: eentje met M&M’s, eentje met macadamianoten en witte chocolade, eentje met pretzels en karamel en de laatste met hazelnoten en chocolatechips. Eén recept, maar vier verschillende resultaten. Er zit vast en zeker voor ieder een favoriet tussen. Een heerlijk recept voor de zondag-bakdag, én om de week feestelijk mee af te sluiten.
Hier vind je het recept voor de Amerikaanse chocolate chip cookies.