Doperwtensoep met waterkers
25 minuten
Deze zomerse doperwtensoep van verse erwten en waterkers is ideaal voor op warmere dagen in de lente en zomer, maar kan natuurlijk het hele jaar door geserveerd worden.
Verse doperwten voor deze doperwtensoep
Je gebruikt voor deze doperwtensoep het liefste verse gedopte erwten. Kun je deze nu écht niet vinden, dan zijn bevroren doperwten ook een goede optie. Als je die uit pot maar laat staan… ;-) Hier heb ik een artikel geschreven wat je allemaal kunt maken met diepvries doperwtjes. Die zijn zo veelzijdig!
Doperwtensoep met waterkers
Benodigdheden
- staafmixer
Ingrediënten
- 1 el neutrale olie
- 1 ui gesnipperd
- 1 teen knoflook geperst
- 1 aardappel ongeveer 125g, geschild, in stukjes
- 1 groentebouillontablet à 500 ml bouillon, verkruimeld
- 300 g gedopte verse erwten
- 150 gr waterkers
- 2 takjes basilicum blad fijngesneden + 1 takje extra
- 3 el pijnboompitjes geroosterd
- zeezoutvlokken en zwarte peper
Instructies
- Verhit de neutrale olie in een soeppan op laag vuur. Fruit de ui 5 minuten in de olie. Bak de knoflook 1 minuut mee. Schep de aardappel erdoor, strooi de verkruimelde bouillontablet erover en schenk er 1 liter water bij. Breng aan de kook, draai het vuur omlaag, doe het deksel op de pan en kook 10 minuten.
- Voeg de erwten, waterkers en basilicum toe en kook 3 minuten mee. Pureer de soep glad met een staafmixer. Proef de soep en breng op smaak met zeezoutvlokken en peper.
- Verdeel de doperwtensoep over 4 kommen. Garneer met extra basilicumblaadjes, de geroosterde pijnboompitten en wat versgemalen zwarte peper.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.