Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Zo kies ik deze week voor bijvoorbeeld de meest romige mac & cheese, een homemade drie kazen pizza en de pannenkoeken uit jouw dromen.
Maandag – Mac & Cheese
Ben je klaar voor de meest creamy Mac & Cheese die je ooit op het? De combinatie van macaroni en kaas weet mij iedere keer opnieuw te verrassen. Het geheim van dit gerecht zit hem in de smaakvolle kaassaus van deze pastaschotel. Het liefste maak ik deze saus klaar met maar liefst drie verschillende kazen, slagroom en melk. Deze ingrediënten passen perfect bij elkaar en de kinderen zijn dol op het resultaat! Kortom: dit wordt je nieuwe favoriet.
Dinsdag – Pastinaaksoep met kerrie en rijst
Het maken van deze soep is kinderlijk eenvoudig. De zoete smaak van pastinaak gecombineerd met kerrie doet het in deze pastinaaksoep heel erg goed. Ik combineerde het vervolgens ook met rijst, kokosmelk en koriander voor een tropische twist. Deze goed bereide pastinaaksoep met kerrie en rijst van verse ingrediënten zal ongetwijfeld smaken naar een zonnige strandvakantie.
Woensdag – Gnocchi caprese
In dit Italiaanse gerecht spelen de mozzarella en tomaten de ultieme hoofdrol. Als je het aan mij vraagt, schreeuwt deze gnocchi caprese zomer. Een smakelijke maaltijd waar je meteen vrolijk van wordt! Het eten van iets lekkers geeft vaak een gevoel van voldoening en comfort. Zo’n boost in het midden van jouw werkweek is toch heerlijk?
Donderdag – Drie kazen pizza met gekarameliseerde ui
Deze donderdag ga ik voor gezellige cheesy vibes en maak ik een fantastische drie kazen pizza met gekarameliseerde ui. Perfect voor een avondje quality-time met de hele familie. Lekker verhalen uit wisselen, lachen en samen te genieten, terwijl je een heerlijke pizza klaarmaakt from scratch. Het deeg maak je namelijk zelf. Lekkerder dan dit gaat het niet worden!
Vrijdag – Perzik toast met frangipane
Het is zomer en dus zijn vruchten zoals perziken nu op hun best. Je zou dus wel gek zijn als je daar geen gebruik van maakt. Perzik is daarbij helemaal hot and happening. Daarom ga ik deze vrijdag voor de ongelooflijk lekkere perzik toast met frangipane! Het is een zomerse twist op het wentelteefje, en écht een keer iets anders. Deze perzik toast is niet moeilijk om te maken en bovendien perfect om sneetjes oud brood mee op te maken.
Zaterdag – Traybake met kip, courgette en balsamico
De traybake is inmiddels niet meer weg te denken uit culinair Nederland. Je vult de plaat, stopt ‘m in de oven en binnen no-time heb je een maaltijd voor het hele gezin. Dit keer maar ik een snelle traybake met kip, courgette en balsamico, ook voeg ik er nog wat tomaatjes en krieltjes aan toe. Om de kip lekker pittig te maken wreef ik deze in met een eetlepel harissa, een spicy saus. De balsamico geeft het geheel een lekker zoet en sticky accentje.
Zondag – Pannenkoeken met kaas
Deze zondag maak ik de lekkerste pannenkoeken die je ooit geproefd hebt. Er gaat chips op, mayonaise, ketchup, pulled chicken, spek, walnoten, kaas, barbecuesaus, ingelegde ui, courgette, avocado – je kunt het zo gek niet bedenken. Maar een ding kan ik zeker wel bedenken: dat wordt smullen! Mijn drie lekkerste cheese combinaties deel ik met jou. Nu rest mij alleen nog de vraag: durf jij het aan om deze creaties na te maken?