Makkelijk weekmenu voor week 38

Categories: Receptbundels

Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Zo kies ik deze week onder andere voor een zoete aardappel soep, zonnebloem steak en een traybake creamy easy pasta.

Maandag – Traybake creamy, easy zalm pasta

Creamy easy zalm pasta

Als ik aan maandag denk, dan denk ik aan makkelijke recepten. Deze traybake creamy, easy zalm pasta is daar een van. De zalm in combinatie met kaas maakt deze pasta lekker creamy. Aan het einde gaat deze pasta de oven in, zodat de kaas lekker kan smelten. 

Dinsdag – Zonnebloem steak

zonnebloem steak

Vandaag heb ik geen zonnesteek, maar een zonnebloem steak. Ja, echt waar. Een gegrilde zonnebloem van de barbecue klinkt erg bijzonder, maar geloof me het is verrassend lekker. Als je het mij vraagt, smaakt deze zonnebloem steak een klein beetje naar een combinatie van mais en artisjok. Ik gebruik voor dit gerecht het bloemhoofd van de zonnebloem. De zaadjes laat ik achterwege. Probeer het eens uit!

Woensdag – Schnitzels met gebakken aardappels en sla. 

Schnitzels

Een lekker AVG’tje om de week mee te breken. Daar is natuurlijk niets mis mee. Ik serveer deze schnitzel met gebakken aardappels en sla, maar je kunt ‘m natuurlijk ook met frietjes serveren. Ik koop ongepaneerde schnitzels, want het krokante jasje van de schnitzel maak ik zelf. Eet smakelijk!

Donderdag – Ovenschotel met kip, pruimen en Chinese kool.

Ovenschotel met kip, pruimen en Chinese kool

Het pruimenseizoen komt aan zijn eind. Tijd om de laatste pruimen op te maken! Pruimen verwerken in een warme maaltijd is een hele goede optie. Zo ook in deze ovenschotel met kip, pruimen en Chinese kool. De pruimen in deze maaltijd zorgen voor een zoet-zure twist! Kun je geen pruimen meer vinden? Vervang ze dan door nectarines of perzik. 

Vrijdag – Regenboog plaattaart

Regenboog Tomaten plaattaart miljuschka

Niets is gezelliger dan een regenboog plaattaart op de vrijdagavond. De verschillende tomaten zorgen voor lekker veel kleur én een heerlijke smaak. Het is een leuke verrassing om op tafel te zetten voor als vrienden over de vloer komen. 

Zaterdag – Zoete aardappel soep met chilivlokken

Zoete aardappelsoep

Geloof het of niet, maar als je deze soep daadwerkelijk op zaterdag maakt, is de herfst officieel begonnen. Ik trap dit gezellige seizoen dan ook graag af met een lekker herfstig recept. Deze zoete aardappel soep met chilivlokken is heerlijk als lunch, voorgerecht of als avondmaaltijd. 

Zondag – Appel kruimelcake 

Appel kruimelcake

Ik ben gek op cake en ik vind alles met apple crumble fantastisch. Deze appel kruimelcake is zacht en luchtig van binnen en knapperig van buiten. De crunch in combinatie met zoete appels is heerlijk. Het is een makkelijk bakrecept dus je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan. 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.