Drie kazen pizza met gekarameliseerde ui (+ en zelfgemaakt pizzadeeg!)

Tijd

Wie heeft er zin in pizza? Deze drie kazen pizza met gekarameliseerde ui is onweerstaanbaar lekker. De combinatie van romige mozzarella, kruidige gorgonzola en pittige geraspte oude kaas maakt deze drie kazen pizza tot een absolute topper. En het leukste is: het pizzadeeg maak je helemaal zelf!

Zo maak je het pizzadeeg van deze drie kazen pizza

Om het pizzadeeg voor deze drie kazen pizza met gekarameliseerde ui gebruik ik mijn Kenwood Chef Titanium XL. De deeghaak van dit apparaat maakt een perfect pizzadeeg. Ja, laat de keukenmachine het zware werk maar doen!

De krachtige deegheek van Kenwood kneedt overigens alle soorten deeg, van brood- tot pastadeeg. Of denk ook eens aan een focaccia met rozemarijn, knoflook en zeezout – een heerlijk recept om op een ander moment te maken.

Pizza met gekarameliseerde ui

Drie kazen pizza met gekarameliseerde ui (+ en zelfgemaakt pizzadeeg!)

Drie kazen pizza met gekarameliseerde ui

Voor 2 pizza’s | Voorbereiden 15 minuten | rijzen 1 uur | Bakken 15 minuten
3.59 van 17 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Rijstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Hoofdgerecht, Snack
Keuken Italiaanse keuken
Porties 2 pizza

Ingrediënten
 

Voor het pizzadeeg

  • 250 gr bloem type 00
  • 7 gr gedroogde gist
  • 1 tl zout
  • 130 ml lauwwarm water
  • 1 el olijfolie

Voor de topping

  • 4 el tomatenpassata
  • 1 el pesto
  • 1 bol mozzarella
  • 3 uien in ringen
  • 1 el balsamico
  • 100 gr Gorgonzola
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • 75 gr rucola

Instructies
 

  • Meng eerst de gist met een beetje lauwwarm water in een kommetje, roer goed door met een vork en laat even staan tot er bubbels vormen.
  • Doe olijfolie en zout in de kom van de Kenwood Chef Titanium XL met de deeghaak als opzetstuk. Voeg de bloem toe. Mix even kort door, voeg dan de gist plus de rest van het warme water toe.
  • Kneed met de deeghaak ongeveer 10 minuten of tot je een soepel en zacht deeg hebt.
  • Maak een bal van het deeg, doe dit in een kom en laat het, afgedekt met een theedoek, rijzen tot het in volume is verdubbeld. Hou 30 minuten tot een uur aan.
  • Terwijl het deeg rijst maak je de gekarameliseerde uien. De uienringen bak je in wat boter in een koekenpan, heel langzaam op zacht vuur, een minuut of 10 – of langer kan ook. De uien moeten mooi zacht en glazig zijn. Voeg helemaal aan het eind een klein beetje balsamico toe en laat dit even meebakken. Zet apart.
  • Verwarm de oven voor op 250˚C. Als je een pizzasteen hebt, doe je die nu ook al in de oven.
  • Bestrooi je werkblad met wat bloem, verdeel het deeg in twee stukken en kneed even kort door.
  • Rol uit tot 2 dunne lappen eventueel met een wat dikkere rand.
  • Meng de passata met de pesto.
  • Bestrijk de pizza’s met het passata/pesto mengsel, verdeel hierover de gekarameliseerde uien, de gorgonzola, mozzarella en geraspte kaas.
  • Bak de drie kazen pizza ongeveer 15 minuten in de hete oven of tot de korst goudbruin en knapperig is. Serveer de pizza met verse rucola.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Kenwood.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!