Makkelijk weekmenu voor week 23

Categorieën: Receptbundels

Er staat weer een nieuw makkelijk weekmenu voor jullie klaar, vol met heerlijke maaltijden!

Maandag – Noedelbowl met krokante kokosgarnalen en paksoi uit de Airfryer

airfryer noedelbowl 2

De week is weer van start gegaan en met het mooie weer in het vooruitzicht, waar we hopelijk lekker kunnen barbecuen, beginnen wij met een heerlijk gerecht uit de Airfryer. Een super makkelijk recept dat binnen 15 minuten op tafel staat. De absolute ster van dit gerecht vind ik de kokosgarnalen, hiervoor maak je een mengsel van panko, geraspte kokos en geraspte limoenschil en daarin dip je de garnaal. Klinkt dit niet als muziek in je oren?

Hier vind je het recept voor de noedelbowl met krokante kokosgarnalen en paksoi uit de Airfryer

Dinsdag – Soep met courgette, cheddar en aardappel

Soep met courgette

Deze dinsdag is het tijd voor vegetarische courgettesoep. Ik vind het ook heel erg lekker om hier uitgebakken croutons aan toe te voegen, maar dit is zeker geen must. Liever ook een lactosevrij courgettesoep? Laat dan de kaas achterwege en de soep is nog steeds genieten!

Hier vind je het recept voor de soep met courgette, cheddar en aardappel.

Woensdag – Gnocchi caprese: een lekker zomers pastagerecht

gnocchi caprese

Ik ben zo dol op de zomer: mooi weer, lekker lang buiten tafelen en genieten met mijn gezin. Daar past deze pasta zeker weten bij. Iedereen is wel bekend met de salade caprese, waar mozzarella, tomaat en basilicum de hoofdrol in spelen. Voeg hier gnocchi aan toe en je hebt een goddelijke variatie op deze salade. 

Hier vind je het recept voor de gnocchi caprese: een lekker zomers pastagerecht

Donderdag – Kip met paprika en rijst

kip met paprika en rijst

Een traditioneel Tsjechisch recept waar ik mijn eigen twist aan heb gegeven. Een perfect doordeweeks recept. Liever wat gezonder? Gebruik dan bloemkoolrijst. Dat zorgt weer voor extra groentes en minder koolhydraten. 

Hier vind je het recept voor kip met paprika en rijst

Vrijdag – Zelf broodje shoarma maken (een gezonde variant!)

broodje shoarma

Een goed broodje shoarma vind ik op z’n tijd echt genieten! Een goede maaltijd voor de vrijdagavond dus. Makkelijk, lekker en binnen no-time klaar. Qua smaak kom je bij deze gezondere versie van het originele broodje zeker niet veel te kort! 

Hier vind je het recept om het broodje shoarma zelf te maken

Zaterdag – Surf en turf spiesjes

Surf & turfspiesjes

Het combineren van vlees en vis en dan nog op de barbecue: zo lekker! Als het goed is kunnen we deze zaterdag de barbecue wel aanzetten, maar anders kunnen deze spiesjes ook gebakken worden in een pan of op de grillplaat. Ik heb bij deze spiesjes ervoor gekozen om kip en garnaal te combineren, een gouden combinatie! Serveren met wat aardappeltjes en genieten maar. 

Hier vind je het recept voor de surf en turf spiesjes

Zondag – Ananas tarte tatin met ketjapkaramel en lobbige specerijenroom

Ananas tarte tatin

Deze zondag bakken we een ananas tarte tatin met de ultieme karamelsaus! Gezouten karamel, maar dan nog beter. Een Aziatisch recept, die hier naar mijn mening nog veel te onbekend is. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! 

Hier vind je het recept voor de ananas tarte tatin met ketjapkaramel en lobbige specerijenroom

 

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!