Powergranola met gepofte rijst, pitten en kokos

Begin je dag goed met deze powergranola met gepofte rijst, pitten en kokos. Heerlijk als ontbijt met wat yoghurt

Powergranola 

Granola is een mengsel van pitten, zaden, granen en gedroogd fruit. Het lijkt op muesli, maar wordt geroosterd in de oven (vaak met wat olie), wat een flink smaakverschil geeft. Granola wordt veelal in combinatie met yoghurt gegeten als ontbijt, maar kan ook in allerlei desserts verwerkt worden. 

Maak deze makkelijke yoghurt met fruit en je eigen gemaakte homemade powergranola.

Hoe maak ik het?

Vandaag maak ik deze powergranola met gemengde pitten, kokosrasp, amandelschaafsel en gepofte rijst. Ik mix alle ingrediënten, en ga vervolgens aan de slag met het oliemengsel. Daarvoor verwarm ik de kokosolie, rietsuiker, kaneel en vanillesuiker in een steelpan. Ik giet dit over het pittenmengsel en verdeel dit vervolgens over een met bakpapier beklede bakplaat. Je bakt de granola goudbruin, en laat het vervolgens even afkoelen. Vergeet het niet in een luchtdichte voorraadpot te bewaren, dan is dit lekkere powermengsel voor je ontbijt tot wel een maand houdbaar!

Powergranola met gepofte rijst, pitten en kokos

Powergranola met gepofte rijst, pitten en kokos

Powergranola met gepofte rijst, pitten en kokos

5 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 pot

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier

Ingrediënten
 

  • 125 g gemengde pitten
  • 60 g kokosrasp
  • 60 g amandelschaafsel
  • 40 g gepofte rijst
  • 75 g kokosolie
  • 25 g rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl kaneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de pitten, de kokosrasp, het amandelschaafsel en de gepofte amaranth door elkaar. Doe de kokosolie met de rietsuiker en vanillesuiker in een kleine steelpan en verwarm al roerend zodat de kokosolie smelt en de suiker oplost. Roer de kaneel erdoor en schenk het kokosoliemengsel bij het pittenmengsel. Roer goed door.
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakplaat. Bak ongeveer 12 minuten in de oven, of tot het geheel goudbruin is. Laat de powergranola op de plaat afkoelen.
  • Bewaar in een luchtdicht afgesloten bakje. Blijft een maand goed.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.