Makkelijk weekmenu voor week 13

Categories: Receptbundels

Kan iemand die regen even uitzetten? Ik wil niet zeuren, want als het straks weer bloedjeheet is dan is het ook weer niet goed, maar dat voorjaar mag nu toch wel echt losbarsten als je het mij vraagt. Volgende week is het tenslotte alweer april. Joe, kom maar door met die zon. Ik ben er klaar voor. En wie er nog meer klaar voor is, ben jij, want met mijn nieuwe en smaakvolle weekmenu hoef jij je over je boodschappen lijstje geen zorgen meer te maken en hou je dus meer tijd over voor andere dingen. Klagen, ehm, genieten van het weer bijvoorbeeld. Maak er weer een verrukkelijke week van lieverds.

Maandag – Quesadilla’s met kimchi

Quesadilla's met kimchi

“Kim wie? “Nee, kimchi. Dat heerlijke goedje uit de Koreaanse keuken. Ik combineerde dit met mijn andere grote liefde – nee, niet Flip – de Mexicaanse keuken. Een hap van deze quesadilla’s met kimchi en je begrijpt meteen dat je niet dezelfde taal hoeft te spreken om een match made in heaven te zijn.

Hier vind je het recept voor deze quesadilla’s met kimchi.

Dinsdag – Salade oude kaas

Uniekaas salade met kaas

Een salade zoals je ‘m nog nooit gezien hebt. Met kaas, want kaas is baas! Wie denkt dat sla saai is, heeft het goed mis. Deze salade zit bomvol groenten, kaas en als kers op de taart een gepocheerd eitje. Dat maakt ‘m niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens gezond.

Hier vind je het recept voor deze salade met kaas.

Woensdag – Bouillabaisse

vispannetje met rouille

Dit noem ik nou eens een lekkere weekbreker: bouillabaisse met rouille. Maak. Me. Gek. Doe jezelf een plezier en maak extra veel van dit Franse genot, want geloof me: er zijn geheid kapers op de kust.

Hier vind je het recept voor deze bouillabaisse.

Donderdag – Plaattaart met regenboogpeen

Plaattaart met regenboogpeen

Als dit geen voorjaar schreeuwt, dan weet ik het ook niet meer. Deze taart is niet alleen een kleurrijke aanwinst voor je ogen, maar ook voor je smaakpapillen. De zoete peen en de knapperige bodem zorgen voor een perfecte combinatie. Probeer het zelf en je zult zien dat deze taart zelfs de meest donkere wolk kan laten verdwijnen. 

Hier vind je het recept voor deze plaattaart met regenboogpeen.

Vrijdag – Conchiglioni met artisjok-citroenpesto en peterseliekruim

Conchiglioni met artisjok-citroenpesto en peterseliekruim

Dit vegetarische gerecht van grote pastaschelpen, artisjok-citroenpesto en peterseliekruim is weer eens iets anders dan een spaghetti bolognese. Hij is lekker vullend en verrassend fris door de artisjok-citroenpesto. Enne, het is vrijdag, dus schenk vooral ook een lekker glaasje wijn voor jezelf in.

Hier vind je het recept voor deze conchiglioni met artisjok-citroenpesto en peterseliekruim.

Zaterdag – Whipped ricotta met gemarineerde tomaten

Whipped ricotta met gemarineerde tomaten

Het is weer weekend en dus kan het tempo weer een beetje omlaag. Deze whipped ricotta met gemarineerde tomaten is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat perfect is voor bij de borrel – het is tenslotte weekend, als voorgerecht en zelfs als lichte lunch. De zachte, romige ricotta wordt luchtig opgeklopt en vervolgens geserveerd met sappige, gemarineerde tomaten voor een frisse smaakexplosie.

Hier vind je het recept deze whipped ricotta met gemarineerde tomaten.

Zondag – Moonpie

Moonpie

Nog op zoek naar iets lekkers om op zondag te maken? Maak deze moonpies!. Deze heerlijke taartjes maak je binnen een kwartier en zijn een feestje voor je smaakpapillen

Hier vind je het recept deze moonpie.

Gemist wat ik afgelopen week op tafel heb gezet? No worries. Check het weekmenu van vorige week hier.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.