Italiaanse eenpanskip met spinazie

30 minuten

Italiaanse eenpanskip met spinazie: supersimpel, boordevol smaak en binnen een handomdraai gemaakt. Perfect!

Italiaanse eenpanskip

Vandaag gaan we aan de slag met een makkelijk gerecht, namelijk Italiaanse eenpanskip. Je maakt alles gemakkelijk in (je raadt het al) één pan, wat weer veel afwas scheelt. Eerst marineer je de kip, en bak je deze vervolgens rondom bruin. De kip hoeft nu echt nog niet gaar te zijn, want je stooft deze in de latere stappen helemaal goed gaar. 

Je haalt de kip uit de pan, en gaat dan aan de slag met de saus. Doe de olijfolie in de pan, en bak de knoflook even aan. Daarna voeg je de zongedroogde tomaten, wijn, slagroom en kippenbouillon eraan toe. Zodra de saus aan de kook is, leg je de kip in de saus, en laat je dit gezamenlijk nog even kort door pruttelen. 

Als laatste voeg je de spinazie toe, en laat je deze slinken. Zorg ervoor dat de kip helemaal gaar is, en de saus goed is ingedikt. Dit kan nog wel vijf minuutjes duren. 

Mijn favoriete eenpansgerechten.

Serveren met …

Deze verrukkelijke Italiaanse eenpanskip is goed te combineren met pasta of gebakken aardappeltjes. Serveer het gerecht. bijvoorbeeld op deze leuke pastaborden van Villeroy & Boch. Dan is het plaatje helemaal af!

Eenpanskip

Eenpanskip

Italiaanse eenpanskip

4.26 van 27 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse keuken
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 4 kipdijfilets
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • 1-2 el olijfolie
  • klont boter
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 80 g zongedroogde tomaten in reepjes
  • 75 ml witte wijn
  • 250 ml volle slagroom
  • 125 ml kippenbouillon
  • 100 g spinazie
  • geroosterde aardappeltjes of pasta eventueel voor erbij

Instructies
 

  • Bestrooi de kipdijfilets met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie met de boter in een braadpan en bak de kipdijfilets in 5 minuten per kant rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal ze uit de pan, leg ze op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Giet indien nodig de rest van de olijfolie in de pan. Bak de knoflook op laag vuur 1 minuut. Schep de zongedroogde tomaten erdoor, giet de wijn erbij en laat op hoog vuur kort inkoken. Giet nu de slagroom en kippenbouillon in de pan. Breng aan de kook, leg de kipdijfilets in de saus en laat het geheel 5 minuten pruttelen.
  • Roer de spinazie erdoor en laat slinken. Pruttel tot de kip gaar is en de saus ingedikt; nog ongeveer 5 minuten. Lekker met pasta of geroosterde aardappeltjes.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.