Mijn kookboeken

Van Foodtrucks tot Vietnam

Kookboeken van Miljuschka

Mijn allereerste kookboek was Miljuschka’s foodtrucks, wat gemaakt werd naar aanleiding van het foodtrucks programma wat ik voor 24Kitchen mocht maken. Wat een feestje! Daarna volgden Lekker Miljuschka en Streetfood Vietnam. Welke de volgende is? Dat is nog even een verrassing! Hier vindt je het overzicht van de boeken die inmiddels zijn uitgekomen.

Natuurlijk komt dit jaar een andere droom van mij uit; mijn eigen magazine. Maar daar stopt mijn ambitie zeker niet. Zo staat er nog altijd een cheesecakeboek op de planning en zullen er ongetwijfeld nog nieuwe ideeën komen!

pulled pork

Miljuschka’s Foodtrucks

De Mother Trucker Veggie Burger, plat Amsterdamse taco’s met gestoofd geitenvlees, de tosti-oliebol uit Austin of gefrituurde haring met bietenhangop: in dit boek vind je meer dan 60 recepten voor de meest bijzondere, uitbundige en originele streetfoodgerechten.

Een snelle snack, een perfect bereid stuk vlees, een burger, een taco, een drankje of een zoete afsluiter: streetfood was nog nooit zo veelzijdig. De roots van de foodtruckcultuur liggen in de Verenigde Staten. Voor het 24Kitchen-programma Miljuschka’s Food Trucks reisde Miljuschka Witzenhausen naar Texas, Los Angeles en New York. Onderweg zag ze veel gave food trucks, ontmoette ze prachtige mensen en heeft ze heerlijk gegeten.

Terug in Nederland kookte ze voor het televisieprogramma 24Kitchen Food Truck Challenge in haar eigen food truck op diverse festivals en evenementen. Deze ervaringen vormden de inspiratiebron voor de gerechten in dit boek. Met deze watertandend lekkere recepten creëer je de pure, stoere en eerlijke smaken van streetfood in je eigen keuken.

Helaas is Miljuschka’s Foodtrucks niet meer verkrijgbaar.

Foodtrucks
schermafbeelding 2021 02 17 om 22.11.04

Lekker Miljuschka

Miljuschka Witzenhausen deelt in haar kookboek Lekker Miljuschka haar favoriete recepten. Als moeder van twee kinderen weet ze als geen ander hoe moeilijk het af en toe is om hun iets voor te schotelen wat ze lusten. Daarom bevat dit boek de gezonde kinderrecepten die bij haar thuis een succes zijn.

Maar Mil zou Mil niet zijn als ze geen aandacht zou besteden aan de guilty pleasures! Dus bevat Lekker Miljuschka het recept van haar superzondige cheesecakes en andere guilty-as-hell recepten.

Wil je je partner, kinderen, vriendinnen of gewoon jezelf iets lekkers voorzetten? Kook dan mee met deze goddelijke huisvrouw!

Lekker Miljuschka vind je hier

Streetfood Vietnam

In het 24Kitchen-programma Miljuschka’s Street Food Vietnam reist Miljuschka van het noorden naar het zuiden van Vietnam. In dit schitterende boek doet ze uitgebreid verslag van haar reis.

Het is een culinaire ontdekkingsreis door het veelzijdige en kleurrijke Vietnamese street food. Ze kookt op locatie traditionele gerechten als banh mi, pho en goi cuon. Eenmaal thuis verwerkt ze de bijzondere recepten en ontdekte ingrediënten in haar eigen gerechten geïnspireerd door de Vietnamese keuken. Check het boek hier!

schermafbeelding 2021 02 18 om 10.14.30