Makkelijk weekmenu voor week 12

Categories: Receptbundels

Ruiken jullie dat ook? De lente, die kan ieder moment losbarsten – mag ook wel na alle regen van de afgelopen tijd. Maar goed, je weet wat ze zeggen: no rain, no flowers! Waar de zon altijd schijnt deze aankomende week is op je bord, want ik heb weer een superlekker weekmenu voor jullie samengesteld. Maak er een smakelijke week van.

Maandag – Vega gehaktballetjes uit de oven

Vega gehaktballetjes uit de oven

Op zoek naar een lekker vegetarisch recept? Maak dan deze vega gehaktballetjes uit de oven. Serveer met verse gnocci en je hebt een maaltje zo lekker dat je je bord erbij aflikt. Dat is pas lekker de week aftrappen. Hoppa!

Hier vind je het recept voor deze vega gehaktballetjes uit de oven.

Dinsdag – Normandische kip

Normandische kip

Omdat het voorjaar ons nog even laat wachten zet ik op dinsdag deze Normandische kip op tafel. Dit gerecht smaakt niet alleen verrukkelijk. hij vult ook nog eens je huis met de meest overheerlijke geur. Ogen dicht en dan lijkt het net alsof de zon schijnt.

Hier vind je het recept voor deze Normandische kip.

Woensdag – Aardappelsoep

aardappelsoep

Uiteraard mag een soep in het weekmenu niet ontbreken. Voor deze week de aardappelsoep, geïnspireerd op de Tjechische keuken. Als je aan een soep als avondeten niet voldoende hebt, dan kun je er een stuk knapperig brood bij serveren met een heerlijke boter. 

Hier vind je het recept voor deze aardappelsoep.

Donderdag – Pasta arrabbiata

Pasta arrabbiata

Voor de donderdag een lekker snelle pasta met pittige tomatensaus: pasta arrabbiata. Ik voeg er zelf altijd geroosterde tomaatjes aan toe, omdat ze zo heerlijk zacht en zoet worden als je ze even roostert in de oven.

Hier vind je het recept voor deze pasta arrabbiata.

Vrijdag – Aligot met Toulouse worstjes

Aligot met Toulouse worstjes en gekonfijte uien

Laten we het weekend eens goed aftrappen met deze natte droom op een bord! Ja, dat lees je goed, want deze aardappel-kaaspuree met worst en gebakken uien is zo lekker dat je je partner bijna zou inruilen voor nog een extra portie – bijna dan hè.

Hier vind je het recept voor deze aligot met Toulouse worstjes.

Zaterdag – Klassiek Franse Crêpes

Klassiek Franse Crêpes

Klassiek Franse crêpes. What’s not to like? Precies, niks dus. En het allerbeste aan dit gerecht is dat ze zowel heerlijk smaken bij het ontbijt, als bij de lunch of het avondeten. Perfect voor de zaterdag dus.

Hier vind je het recept deze klassiek Franse crêpes

Zondag – Honing kaneelrolletjes

honing kaneelrolletjes

Honing kaneelrolletjes, hét makkelijke zusje van baklava. Ik ben dol op baklava, maar al die laagjes stapelen en doen, daar heb ik gewoon niet altijd zin in. Deze honing kaneelrolletjes zijn minstens zo lekker en een stuk sneller klaar. Lekker kopje thee erbij en je hebt alle ingrediënten voor een perfecte zondag.

Hier vind je het recept deze honing kaneelrolletjes.

Gemist wat ik afgelopen week op tafel heb gezet? No worries. Check het weekmenu van vorige week hier.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.