Meatloaf: gehaktbrood met barbecuesaus

1 uur

Ik ben dol op Amerikaanse gerechten en zo ook op deze meatloaf. Een verrukkelijk gehaktbrood met barbecuesaus. Na één hap ben je gelijk verkocht!

Meatloaf: een Amerikaanse klassieker

Dit gehaktbrood komt oorspronkelijk uit Amerika. Amerikanen serveren de meatloaf vaak met barbecuesaus, waardoor het gerecht net dat extra beetje pit krijgt. Ik meng het rundergehakt samen met de rode ui, knoflook, paneermeel, ei en melk. Het is eerst een wat dunne consistentie, maar de truc is om het nét lang genoeg te mengen tot er een smeuïg ‘deeg’ ontstaat. Doe dit in de cakevorm en schuif ‘m de oven in.

Op zoek naar meer Amerikaanse gerechten? Dit zijn mijn favorieten

Zelf barbecuesaus maken

Bij de meatloaf maak ik zelf een barbecuesaus. Je kunt deze natuurlijk kant-en-klaar in de winkel kopen, maar niets is lekkerder dan zelfgemaakte. Ik maak de saus van ketchup, mosterd, Worchestershiresaus, suiker en sojasaus. Je kunt ‘m vervolgens op smaak brengen met tabasco of chilipeper. De saus is de perfecte smaakmaker en past ontzettend goed bij rundvleesgerechten. Ideaal voor bij deze meatloaf, dus! 

Meatloaf gehaktbrood met barbecuesaus

Meatloaf gehaktbrood met barbecuesaus

Meatloaf: gehaktbrood met barbecuesaus

4.15 van 88 stemmen
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 6 personen

Benodigdheden

  • cakevorm met bakpapier

Ingrediënten
 

  • 800 gram rundergehakt
  • 200 ml melk
  • 125 gram paneermeel
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 ei
  • 200 ml ketchup
  • 1 el mosterd
  • 1 el Worchestershiresaus
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el sojasaus

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 175°C.
  • Meng het gehakt met rode ui, knoflook en paneermeel en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Doe het ei erbij en kneed door. Voeg ook de melk toe en kneed erdoor, het is een nat beslag. Kneed nog even door, dan wordt het een smeuïg deeg. Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe het gehaktmengsel er in. Bak 30 minuten in de oven.
  • Meng ondertussen ketchup, mosterd, Worchestershiresaus, suiker en sojasaus in een klein pannetje en verwarm rustig tot het kookt. Laat op matig vuur inkoken tot een stroperige saus. Je kunt hem naar smaak pittiger maken met bijvoorbeeld tabasco of chilipeper.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.