Makkelijk weekmenu voor week 14

Categories: Receptbundels

Wat gaat zo’n week toch snel. En niet alleen een week, de maanden vliegen ook voorbij. Volgende week is het alweer april. Voordat je het weet is het alweer kerst. Laten we daar maar niet te veel over nadenken en laat eerst dat voorjaar maar eens echt losbarsten, want die laat inmiddels wel erg lang op zichzelf wachten. Maar weer of geen weer, op tafel is het altijd genieten aankomende week, want ik heb weer een megalekker weekmenu voor jullie in elkaar gedraaid. Vlees, vis, vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Geniet ervan!

Maandag – Tagliatelle met truffel

Romige tagliatelle met truffel

Ik kan me geen betere start van de week bedenken dan met deze tagliatelle met truffel. Deze pasta is heerlijk romig en zacht van smaak en vult ook nog eens je huis met de meest zalige geur van de Italiaanse keuken. Buon appetito.

Hier vind je het recept voor deze tagliatelle met truffel.

Dinsdag – Provençaalse tomatensalade

Provençaalse tomatensalade

Op zoek naar een fris en licht gerecht waar de zon instant van gaat schijnen? Deze Provençaalse tomatensalade is precies wat je zoekt. Zoet, zuur, sappig, deze kleurrijke salade heeft het allemaal. En het beste van alles, het kost je slechts twintig minuten om deze zonnige traktatie op tafel te zetten. Hoe lekker is dat?

Hier vind je het recept voor deze provençaalse tomatensalade.

Woensdag – Romige preisoep met makreel

preisoep met makreel

Een prei hoort erbij, maar wordt nog lekkerder met de toevoeging van knolselderij en makreel. Deze soep is echt een feestje in een kom. Niet alleen krijg je zo op een smakelijke manier je dagelijkse dosis groente binnen, maar ook nog eens een portie vis. Dat is dus twee vliegen in één klap. Lekker bezig!

Hier vind je het recept voor deze romige preisoep met makreel.

Donderdag – Kippendijen met abrikozen en rijst uit de oven

Kippendijen met abrikozen en rijst uit de oven

Deze kippendijen met abrikozen en rijst uit de oven is een makkelijk, maar vooral zalig recept. Extra fijn is dat je deze ovenschotel prima kunt voorbereiden, hoef je deze ‘s avonds alleen nog maar de oven in te schuiven. Kun jij ondertussen rustig de tafel dekken, of een wijntje drinken, terwijl de oven het werk doet.

Hier vind je het recept voor deze kippendijen met abrikozen en rijst uit de oven.

Vrijdag – Gyoza

Gyoza

Yes, het is weer vrijdag en we weten allemaal wat dat betekent: borreltijd! Deze week een keertje geen stokbrood en kaasjes, maar een Oriëntaalse verrassing. Deze Japanse dumplings zijn verslavend lekker. Serveer met een dip naar keuze en een ijskoud biertje ernaast. Let the weekend begin

Hier vind je het recept voor deze gyoza.

Zaterdag – Boeuf Bourguignon

Ultieme boeuf bourguignon

Voor de zaterdag een gerecht om eens lekker mee uit te pakken: Boeuf Bourgignon. Deze stoofpot van rundvlees, groenten en wijn is eigenlijk heel simpel, maar als je het goed doet, is het zo goddelijk dat je bijna gaat huilen van blijdschap. 

Hier vind je het recept deze Boeuf Bourguignon.

Zondag – Crème brûlée taart

Crème brulee taart

Taart is altijd een goed idee is, of je nu een feestje viert of gewoon een verwenmomentje voor jezelf nodig hebt. Deze crème brûlée taart is de perfecte combinatie van een klassieke Franse dessert-favoriet en een rijke, romige taartbasis. En als klap op de vuurpijl, is het bedekt met dat heerlijk knapperige laagje suiker dat je met een lepel kunt breken. Ultiem zondags geluk dacht ik zo.

Hier vind je het recept deze crème brûlée taart.

Gemist wat ik afgelopen week op tafel heb gezet? No worries. Check het weekmenu van vorige week hier.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.