Makkelijk weekmenu voor week 22

Categorieën: Receptbundels

Er staat weer een makkelijk weekmenu voor jullie klaar!

Maandag – Makkelijke vegetarische lasagne

Makkelijke lasagne met pompoen

We beginnen deze week met een makkelijke vegetarische lasagne. Lasagne vind ik vaak lang duren, omdat het zo lang in de oven moet. En daar heb ik een oplossing voor gevonden, een lasagne die niet in de oven hoeft! Dus geen lange wachttijden en onwijs lekker. Het opbouwen van de lasagne doe ik alvast op de borden waarvan we het gaan eten, ziet het er mooi uit en zo hoeft niemand lastig op te scheppen. 

Hier vind je het recept voor de makkelijke vegetarische lasagne

Dinsdag – Vietnamese vissoep

Vietnamese vissoep

Bún mắm: een Vietnamese vissoep. Een dikke vermicellisoep met onwijs veel lekkere vis. In mijn recept maak ik gebruik van verschillende soorten vis, omdat ik dat gewoonweg het lekkerst vind. Het kost wel redelijk wat tijd om de soep te maken, maar dat is het zeker allemaal waard. 

Hier vind je het recept van de Vietnamese vissoep

Woensdag – Pasta ovenschotel met tonijn, peultjes en kastanjechampignons

pasta ovenschotel met tonijn

Ik ben onwijs fan van pasta en ook dit recept is echt een van mijn favorieten. Een pasta ovenschotel met tonijn, peultjes en kastanjechampignons. Aftoppen met kaas en er kan echt niks meer misgaan! Je maakt het gerecht in één ovenschotel en hij is met 20 minuten klaar om opgegeten te worden. Smullen maar!

Hier vind je het recept voor de pasta ovenschotel met tonijn, peultjes en kastanjechampignons

Donderdag – Broccoli en biefstuk teriyaki

broccoli biefstuk teriyaki

Een heerlijk wokgerecht voor een doordeweekse dag. Dit gerecht staat namelijk binnen 30 minuten op tafel en is echt om je vingers bij af te likken. Ik serveer dit gerecht graag met noedels, verse koriander en wat sesamzaadjes. Ben je geen fan van biefstuk? Dan kan je er ook voor kiezen om gebruik te maken van kip of vis. 

Hier vind je het recept voor de broccoli en biefstuk teriyaki

Vrijdag – Pizza met champignons

Pizza met champignons

Het is alweer vrijdag, wat vliegt de tijd voorbij hè? Ik vind dit altijd een perfecte dag voor zelfgemaakte pizza! Ik maak in dit recept de bodem ook zelf, maar die kan je natuurlijk ook kant-en-klaar in de winkel kopen, waardoor de pizza nog veel sneller klaar is. Lekker veel kaas en champignons erop en mijn avond kan niet meer stuk. 

Hier vind je het recept voor de pizza met champignons

Zaterdag – Quiche met ham en erwtjes

quiche met ham en erwtjes

Één van de favorieten van mijn dochter Felina is een lekkere quiche – en dan vooral een hartige taart, zónder champignons. Dit is een hartstikke makkelijk recept die echt iedereen kan maken. Je kan natuurlijk de vulling aanpassen naar hoe jij hem zelf graag wil, maar mijn kinderen vinden hem zo het lekkerst.

Hier vind je het recept voor de quiche met ham en erwtjes.  

Zondag – Chocolade croissanttaart met Nutella

croissanttaart met nutella

Deze zondag bakken we een fan-tas-tische croissanttaart, gevuld met Nutella. Het is een soort broodpudding, maar dan met croissants in plaats van brioche. Gezellig als ontbijt of brunch op deze heerlijke zondag. Geniet ervan!

Hier vind je het recept voor de chocolade croissanttaart met Nutella

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!