Makkelijk weekmenu voor week 22

Deze week heb ik echt een mega lekker weekmenu voor jullie in elkaar gedraaid. Geen zorgen meer over wat je moet eten, want ik heb genoeg ideeën voor je. Laat je verrassen: glutenvrij, vlees, vis, vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Gerechten waarvan je gaat watertanden!

Maandag – Tortilla burgers

tortilla burgers

Deze unieke creatie is een feestje voor jouw buik: de tortilla burger. Het fijne aan deze burger is dat je hem binnen no-time op tafel zet én als je deze eenmaal hebt geproefd, dan heb je direct een nieuwe guilty pleasure. De burger is knapperig en zacht door de tortilla, vol van smaak door het spicy gehakt en mega romig door de tzatziki.

Dinsdag – Italiaanse maaltijdsoep met balletjes

Italiaanse maaltijdsoep met balletjes

Een perfect gerecht voor doordeweeks, deze goedgevulde Italiaanse maaltijdsoep met balletjes. Stevig en toch gezond, met lekker veel groenten: snijbonen en courgettes om precies te zijn. En de gehaktballetjes en Parmezaanse kaas kunnen we natuurlijk niet weglaten, mijn favorieten van de soep!

Woensdag – Gebakken paddenstoelen met een gekookt eitje

Gebakken paddenstoelen met een gekookt eitje

Zo halverwege de werkweek kan ik wel een power-ontbijtje gebruiken. Ik sta dan net iets eerder op, zodat ik mezelf een boost kan geven. Deze week ga ik voor de gebakken paddenstoelen met een gekookt eitje: een heerlijk makkelijk en snel gezond ontbijtje. Wil je het nog wat steviger? Voeg dan ook toast, gebakken spekjes en geroosterde pijnboompitjes toe.

Donderdag – Eenpansgerecht met rigatoni, chorizo en mozzarella

IMG 4523

Rigatoni is de perfecte pastasoort voor ieder pastagerecht. Het heeft van de buitenkant een ribbeltextuur waardoor de lekkere pastasaus met ‘Nduja er goed aan vast blijft kleven. De pasta maak ik binnen een half uur klaar in slechts één pan. De eenpanspasta is romig, vol van smaak, een beetje pittig en ook nog eens lekker kruidig. Het perfecte gerecht voor een drukke week en je zult er enorm van smullen.

Vrijdag – Linguine met kruidensalsa, doperwten, asperges en ricotta

Linguine met kruidensalsa doperwten asperges en ricotta1

Deze linguine met kruidensalsa, doperwten en asperges schreeuwt voorjaar. Het is een fris en vooral smaakvol gerecht dat binnen twintig minuutjes op tafel staat. De ricotta maakt het gerecht helemaal af. Je kunt deze romige vriend het beste bij de kaasboer of Italiaanse Deli halen. 

Zaterdag – Gebakken kabeljauw met tomatensalsa

Gebakken kabeljauw met tomatensalsa

Ben je op zoek naar een snel, gemakkelijk en heerlijk recept voor het weekend? Dan is gebakken kabeljauw met tomatensalsa misschien wel iets voor jou! Dit gerecht is niet alleen lekker en gezond, maar ook heel eenvoudig te bereiden. De goudbruin gebakken kabeljauw past uitstekend bij de kruidige tomatensalsa.

Zondag – Airfryer cheesecake bites

Airfryer cheesecake bites

Deze zondag gaan we voor een cheesecake die ik klaarmaak met de airfryer, mijn fantastische elektrische vriend die ik niet meer zou kunnen missen. En ik maak niet één cheesecake, ik maak er ontzettend veel. Deze cheesecakebites zijn mega lekker met een jam van peer, kers, appel, aardbei, braam of perzik.  Om je vingers bij af te likken, zo lekker! 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.