Paddenstoelen met gekookt eitje

Tijd

 

Paddestoelen met gekookt eitje en tuinkers

 

Een heerlijk makkelijk en snel gezond ontbijtje. Misschien niet voor door de weekse dagen maar heerlijk voor een uitgebreider ontbijt in het weekend. Mijn favoriet is dan een lekker half zacht gekookt eitje en lekker veel verschillende paddestoelen om te bakken.

 

Het fijne is dat dit gerecht qua punten slechts 2,5 ww punt is. En die worden vooral veroorzaakt door de olijfolie. Maar die eetlepel heb je naar mijn mening wel nodig voor het uitbakken van de paddestoelen.

 

Variatietips

 

Voor dit gerechtje van paddestoelen met een gekookt eitje zijn vele variaties mogelijk. Hier maakte ik het met een gekookt eitje maar soms vind ik het ook heerlijk en misschien nog wel sneller om het ei te roerbakken. In dat geval bak ik de champignons tot mooi bruin en giet dan de eieren (even loskloppen eerst) over de paddestoelen en roerbak tot alles gaar is.

 

Een andere variatie en ook een hele lekkere is om het te combineren met wat uitgebakken spekjes. Niet handig als je nu ww doet, tenzij je heel veel punten over hebt maar wel lekker als variatie.

 

Ook wat geroosterde pijnboompitjes misstaan hier zeker niet bij. Ben je op zoek naar nog meer ww inspiratie? Check dan de aparte categorie hier. Ik probeer daar regelmatig nieuwe recepten bij te zetten en meestal ook met het aantal punten.

 

Zo niet dan kun je het natuurlijk ook makkelijk zelf uitrekenen met de ww app.

 

paddestoelen met ei en tuinkers

Paddestoelen met gekookt eitje en tuinkers

No ratings yet
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Gang Ontbijt
Keuken Hollandse keuken
Porties 2 portie(s)
Calorieën 161 kcal

Ingrediënten
 

  • 2 eieren
  • 200 gr gemengde paddestoelen
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1 el geknipte tuinkers
  • optioneel: uitgebakken spekjes

Instructies
 

  • Zet een pannetje met water op en kook de eieren zacht of naar wens.
  • Verhit een koekenpan met wat olie en bak hierin de paddestoelen uit. Breng op smaak met peper en zout en serveer de paddestoelen met het eitje en de tuinkers eroverheen geknipt.
  • Optioneel is dit ook erg lekker met uitgebakken spekjes erover.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 161kcalKoolhydraten: 8gProteine: 8gVet: 12gVerzadigde vetten: 2gTrans Fat: 1gCholesterol: 164mgNatrium: 73mgKalium: 410mgVezels: 3gSuiker: 3gVitamine A: 749IUVitamine C: 5mgCalcium: 33mgIJzer: 1mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!