Oh jongens, het is gewoon alweer MAART! Nog maar heel even en dan is het weer lente, kunnen we de deuren weer opengooien en steeds vaker lunchen – en dineren – met onze toet in de zon. Hoe fijn! Omdat we in de overgangsfase zitten van koud naar steeds een beetje warmer en we dus ook langzaam weer afscheid nemen van de winterse kost, heb ik een nieuw weekmenu samengesteld met een fijne mix van lichte en soms iets stevigere gerechten. Allemaal verrukkelijk natuurlijk. Maak er weer een smakelijke week van!
Maandag – Pasta al forno
Pasta al forno klinkt misschien fancy, maar het is eigenlijk vrij simpel. Deze ovenpasta is perfect voor de maandag omdat zelfs iemand met twee linkerhanden het nog kan maken en het daarnaast heel makkelijk is aan te passen aan de wensen van je tafelgenoten of de restjes groente die nog in je koelkast liggen. Hoe je ‘m ook maakt, smakelijk wordt het zeker.
Hier vind je het recept voor deze pasta al forno.
Dinsdag – Traybake met teriyaki zalm
Deze knaller van een traybake met teriyaki zalm is een van mijn go-to gerechten. Een traybake is sowieso al top, voeg daar de goddelijke combinatie van zalm en teriyaki aan toe en je hebt écht een winnaar. Deze moet je gewoon proberen.
Hier vind je het recept voor deze traybake met teriyaki zalm.
Woensdag – Romige preisoep met spruitjes
Ben je een liefhebber van stevige soepen? Ga dan snel aan de slag met dit makkelijke recept voor romige preisoep met spruitjes en gerookte amandelen. Knapperig stukje brood erbij, beetje gezouten Franse boter erop en life is good!
Hier vind je het recept voor deze romige preisoep met spruitjes.
Donderdag – Snelle spicy noodles
Deze donderdag toveren we het ordinaire (no offense) pakje instant noodles om tot een kommetje instant geluk. Deze rijkgevulde noodles maak ik lekker pittig door mijn zelfgemaakte chili olie eraan toe te voegen. Nog een eitje en wat vers gesneden groenten erbij en dan ben je er, yum!
Hier vind je het recept voor deze snelle spicy noodles.
Vrijdag – Vega plaattaart
Makkelijke maaltijd pur sang: een plaattaart. En dus perfect als afsluiter van een drukke week. Deze vega plaattaart beleg ik met romige crème fraîche, aardse rode biet en spinazie. De zoetzure balsamico-uien maken het helemaal af. Biertje erbij, niks meer aan doen.
Hier vind je het recept voor deze vega plaattaart.
Zaterdag – Wentelteefjes met bosbessencompote
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als ik op zaterdagochtend wakker wordt met de geur van wentelteefjes dan weet ik dat het sowieso een topweekend gaat worden! Met deze versie met bosbessencompote doe ik daar nóg een schepje bovenop. Fijn weekend!
Hier vind je het recept voor deze wentelteefjes met bosbessencompote.
Zondag – Madeleines
Zoals jullie weten zit ik volop in de Franse sferen en wie weet jij, vanaf begin april, ook, wanneer het nieuwe Miljuschka Magazine bij je op de mat valt. Om alvast extra in de stemming te komen bakken we deze zondag deze klassiek Franse Madeleines.
Hier vind je het recept deze Madeleines.
Alweer vergeten wat ik afgelopen week op tafel heb gezet? No worries. Je vindt het weekmenu van vorige week hier.