Ja ja, lieve mensen, de werkweek is alweer voorbij gevlogen en voordat je het doorhebt staat maandag en maart – maar even, hoe snel is februari voorbij gevlogen? – alweer voor de deur. Om jullie nieuwe week extra smakelijk van start te laten gaan heb ik weer een heerlijk nieuw weekmenu voor jullie samengesteld. Frankrijk, Thailand, Marokko, je smaakpapillen maken een ware wereldreis aankomende week. Eet smakelijk!
Maandag – Pissaladière
We beginnen de week met deze Franse pissaladière: een uientaart met een bijzondere combinatie van zoete en zoute smaken. Oké, dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar zie het meer als een pizza met Medditerraanse invloeden. Serveer voor een complete maaltijd samen met een frisse salade zoals deze met tomaat en pijnboompitten.
Hier vind je het recept voor deze pissaladière.
Dinsdag – Salade niçoise
Op dinsdag serveer ik deze heerlijke salade niçoise met citroenkrieltjes. Minstens zo lekker als de klassieker, maar dan extra zonnig! Perfect voor nu dus, wanneer we het voorjaar al kunnen ruiken, maar de échte zomer nog even op zich laat wachten.
Hier vind je het recept voor deze salade niçoise.
Woensdag – Harira
Harira is een fantastische pittige maaltijdsoep met linzen, kikkererwten en rundergehakt. Deze Marokkaanse soep is stevig, kruidig en lekker vullend. Serveer met een lekker knapperig stuk brood of flatbread zoals deze naan. Genieten!
Hier vind je het recept voor deze harira.
Donderdag – Flatbread met gegrilde groenten
Deze donderdag laten we de standaard bammetjes een keertje achterwege en lunchen we met deze smakelijke flatbread met gegrilde groenten. Hou wel je collega’s goed in de gaten, want dit flatbread is zo lekker, dat als je even niet oplet zij ermee vandoor gaan.
Hier vind je het recept voor dit flatbread met gegrilde groenten.
Vrijdag – Thaise viskoekjes
Dit recept is perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie. En welke dag is het vandaag? Vrijdag, komt dat even goed uit. Deze hartige koekjes zijn gevuld met verse vis, kruiden en groenten en zijn een ware traktatie voor je smaakpapillen. Serveer de koekjes met de zoete chilisaus en je gasten zijn gegarandeerd happy campers.
Hier vind je het recept voor deze Thaise viskoekjes.
Zaterdag – Croque hangover
Croque hangover: een vreselijk lekkere tosti met bechamelsaus en een spiegelei. Deze guilty pleasure is alles waar je naar hunkert na een avondje flink doorzakken, maar smaakt ook gewoon heerlijk op een luie zaterdagochtend.
Hier vind je het recept voor deze croque hangover.
Zondag – Eclair taart
Wat is er beter dan één eclair? Twee eclairs? Zeker, maar nog beter is deze eclair taart. Deze taart heeft alles wat je mag verwachten van een eclair: een romige vulling, luchtig soezendeeg en natuurlijk een flinke portie chocolade. Dus, waar wacht je nog op? Ingrediënten klaar, bakken maar!
Hier vind je het recept deze eclair taart.
Benieuwd wat ik afgelopen week op tafel heb gezet? Je vindt het weekmenu van vorige week hier.