Croque hangover

55 minuten

Croque hangover: een vreselijk lekkere tosti met bechamelsaus en een spiegelei. Deze guilty pleasure is perfect voor de brakke of luie nieuwjaarsdag.

Croque hangover

Deze tosti is overheerlijk, en bevat eigenlijk alles waar je naar hunkert na een avondje flink doorzakken. Deze versie is, in tegenstelling tot een croque monsieur, die wordt gemaakt met bechamelsaus, en de vrouwelijke variant met een spiegelei. zonder ham en kaas maar wel met bechamelsaus én gebakken eitje en nog veel meer lekkers. Want niks helpt zo goed tegen een kater als een stevig ontbijt.

Tip: ik leg deze croque hangover op een bakplaat bekleed met bakpapier. De bechamelsaus smelt, wat voor wat rommel kan zorgen. Met deze grillmat blijft je oven prachtig schoon, en kun je het bakpapier de deur uitdoen. Herbruikbaar én milieuvriendelijk!

Nog meer tosti’s maken? Lees dan eens mijn artikel over de perfecte tosti.

Croque hangover

Croque hangover

Croque hangover

5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 35 minuten
Oventijd 20 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Ontbijt
Porties 4 Personen

Benodigdheden

  • Steelpannetje
  • Bakplaat met bakpapier
  • koekenpan

Ingrediënten
 

  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml volle melk
  • 8 plakken wit brood Casino
  • 200 g plakjes gerookt ontbijtspek
  • 250 g champignons
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 blik tomatenblokjes a 400 g
  • 1 el gedroogde oregano
  • 4 eieren
  • 3-4 takjes krulpeterselie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch), 160 graden (hetelucht).
  • Smelt voor de bechamelsaus de boter op laag vuur in een steelpannetje. Voeg wanneer de boter gesmolten is, de bloem toe en roer 2 minuten goed door. Haal de pan van het vuur en voeg beetje voor beetje de melk toe. Roer elke keer goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Zet de pan terug op het vuur, breng aan de kook en kook in tot een dikke saus. Breng goed op smaak met peper en zout.
  • Leg de plakken brood op de bakplaat en verdeel de bechamelsaus erover. Leg de plakjes spek naast het brood op de bakplaat.
  • Maak de champignons schoon, verhit een scheutje olijfolie (2 eetlepels) in een koekenpan en bak de champignons rondom bruin. Haal ze uit de pan en verdeel ze over 8 plakken brood. Leg de 4 plakken brood op de andere 4 plakken en zet de bakplaat 20 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de tomatensaus. Haal de schil van een ui en hak fijn. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie (2 eetlepels) in de koekenpan en fruit de ui in 2-3 minuten goudbruin, voeg het blik tomaten en de oregano toe en kook in 4-6 minuten in tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de 4 eieren. Probeer de eidooiers heel te laten. Haal de bakplaat uit de oven, leg de croques op de borden, schep op elke croque een paar eetlepels tomatensaus, steek de plakjes spek ertussen en leg op elke croque een eitje. Hak de peterselie fijn en strooi over de croques.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.