Salade met tomaat en pijnboompitten recept

Tijd

Ben je op zoek naar een gezonde en gemakkelijke lunch of naar een eenvoudig te bereiden voorgerecht voor bij een etentje? Ga dan eens aan de slag met het bereiden van deze heerlijke salade met tomaat en pijnboompitten. In een handomdraai schotel je jezelf en je gasten een heerlijk frisse salade voor. Succes verzekerd. Deze salade met tomaat en pijnboompitten is gemakkelijk om te maken en daarbij ook nog eens heerlijk en gezond. Bij mij thuis wordt er in elk geval altijd heerlijk van gesmuld en ik weet zeker dat dat bij jou niet anders zal zijn!

Recept salade met tomaat en pijnboompitten: bereidingswijze

Hoe je deze salade zelf het beste kunt bereiden? Ik ga je hier precies uitleggen hoe je dat doet. Je begint met het schoonmaken van de botersla. Doe die schoongemaakte sla vervolgens in een schaal. Daarna snijd je de tomaten in parten. Ook die voeg je aan de schaal toe. Pak een pannetje of koekenpan en rooster daar kort even de pijnboompitten in. Doe ze bij de sla en de tomaten in de schaal. Voor wat extra smaak aan je salade met tomaat en pijnboompitten meng je tot slot de overige ingrediënten met elkaar, zodat je daar een heerlijke dressing van maakt. Verdeel de dressing over je salade en voilà: je hebt een super gezond en lekker gerecht bereid. En dat in maar een paar minuten tijd!

Salade met tomaat en pijnboompitten

Salade met tomaat en pijnboompitten recept

3.5 van 4 stemmen
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 5 min
Gang Bijgerecht
Keuken Vegetarisch
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 8 tomaten
  • 1 krop botersla
  • 100 gram pijnboompitten
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • Zout en peper

Instructies
 

Instructies

  • Hoe je deze salade zelf het beste kunt bereiden? Ik ga je hier precies uitleggen hoe je dat doet. Je begint met het schoonmaken van de botersla. Doe die schoongemaakte sla vervolgens in een schaal. Daarna snijd je de tomaten in parten.
  • Ook die voeg je aan de schaal toe. Pak een pannetje of koekenpan en rooster daar kort even de pijnboompitten in. Doe ze bij de sla en de tomaten in de schaal. Voor wat extra smaak aan je salade met tomaat en pijnboompitten meng je tot slot de overige ingrediënten met elkaar, zodat je daar een heerlijke dressing van maakt. Verdeel de dressing over je salade en voilà: je hebt een super gezond en lekker gerecht bereid. En dat in maar een paar minuten tijd!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.