Maaltijdsalade recepten
Zomers leef ik op salades, want wie heeft er nu zin om met 30 graden in de keuken te staan boven een hete pan. Ik niet, om het een beetje voedzaam te maken, maak ik er wel een maaltijdsalade van, zoals de recepten hieronder.
Zomers leef ik op salades, want wie heeft er nu zin om met 30 graden in de keuken te staan boven een hete pan. Ik niet, om het een beetje voedzaam te maken, maak ik er wel een maaltijdsalade van, zoals de recepten hieronder.
Is het hartje zomer of ben je op zoek naar een gezond alternatief recept? Dan heb ik goed nieuws voor jou! Op miljuschka.nl heb ik diverse voedzame en vooral smaakvolle recepten van maaltijdsalades voor je klaargezet.
Dat gezond eten niet lekker is, is klinkklare onzin. Het geheim van een goede gezonde maaltijd zit in de variatie. Door verschillende smaken, kleuren en structuren te combineren, krijg je een smaakvol gerecht. Dat is niet anders bij een maaltijdsalade.
Hoe gezond jouw maaltijdsalade is, heb je helemaal zelf in de hand. Het is belangrijk om je bewust te zijn van het feit dat vette kazen, dressings en toppings niet altijd de beste keuze zijn. Daarom is het goed om deze in kleine hoeveelheid aan jou gerecht toe te voegen. Om je salade gezond te houden kun je daarnaast kiezen voor producten met veel eiwitten en vezels.
Een maaltijdsalade maken is niet moeilijk. Sterker nog, je hebt ze vaak binnen een half uurtje op tafel gezet! Het mooie aan maaltijdsalades is dat je ze makkelijk kunt aanpassen. Zit er iets in wat je niet lekker vindt? Dan laat je dat toch weg! Om je alvast op weg te helpen, deel ik mijn favoriete recepten. Maak bijvoorbeeld de vijgen herfstsalade, Griekse gehaktballetjes met fetakaascrème en orzosalade, bbq-salade met entrecote en chimichurri dressing, notenrijstsalade met spruitjes, granaatappel en appel, Green Goddess salade (vega), Provençaalse tomatensalade, salade Niçoise met citroenkrieltjes, avocadosalade met linzen en radijs, geroosterde tofu met noedelsalade, knapperige salade met gember-kurkumadressing, freekeh-salade met biet en broccoli, warme pastasalade met paddenstoelen of volkoren pastasalade met sardientjes, komkommer en olijven.
Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.
Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.
Bestel je ticketsOp zoek naar een lekker recept? Ik heb er genoeg voor je! Hoe, wat, waar?
Kies een thema hieronder en ik geef je alles wat ik heb.