Notenrijstsalade met spruitjes, granaatappel en appel
25 minuten
Stel je voor, een kleurrijke kom gevuld met heerlijkheid, een rijstsalade die heerlijkheid uitstraalt op elke hap. Elke korrel vol energie, elke groente een feest voor de smaakpapillen, deze salade van notenrijstsalade spruitjes, granaatappel en appel is echt een feest.
Salade zonder sla
Vaak kies je voor sla wanneer je een salade maakt, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Zo maak je deze salade met notenrijst. Notenrijst is mega gezond en zit bomvol met vezels, gezonde vetten en eiwitten. Maar niet alleen de notenrijst is een gezonde optie, wat dacht je van de granaatappel. Granaatappels zijn één van de beste bronnen van antioxidanten. Ze bevatten specifieke antioxidanten, zoals polyfenolen en anthocyaninen, die kunnen helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen in het lichaam. Deze antioxidanten dragen bij aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade en kunnen mogelijk het risico op chronische ziekten, zoals hartziekten en bepaalde vormen van kanker, verminderen.
Zomers recept
Salades zijn populair in de zomer omdat ze veel verse groenten en vaak fruit bevatten. Je kunt eindeloos variëren met salades. Ze kunnen worden gemaakt met verschillende groene bladgroenten, komkommers, tomaten, paprika’s, wortelen, radijsjes en andere seizoensgroenten. Salades kunnen worden aangevuld met eiwitten zoals gegrilde kip, vis, tofu of noten. Voor elke warme dag, kun je een andere salade maken. Zo maak ik naast deze notenrijstsalade ook vaak deze salade van parelcouscous en groene groenten of salade met gegrilde garnalen en ananas, heerlijk gewoon!
Notenrijstsalade met spruitjes, granaatappel en appel
Ingrediënten
- 150 gr notenrijst
- 3 el olijfolie
- 150 gr spruiten in dunne plakjes
- 2 stengels bleekselderij in de breedte gesneden
- 1 frisse appel bijvoorbeeld Granny Smith
- 1 sap van citroen
- 1 tl mosterd
- snuf peper
- snuf zout
- 1/2 granaatappel de pitjes
- 1/2 bos bieslook
Instructies
- Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en laat 15 minuten uitdampen met het deksel op de pan.
- Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een wok of koekenpan en roerbak de spruiten en bleekselderij enkele minuten, tot het rauwe er vanaf is maar de groenten nog lekker knapperig zijn.
- Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten met schil en al in dunne plakjes.
- Klop een dressing van de overgebleven 2 eetlepels olijfolie, het citroensap en mosterd. Breng op smaak met zout en peper.
- Doe de notenrijst, spruiten, bleekselderij, appel, granaatappel en bieslook in een slakom. Druppel er de dressing overheen, hussel en serveer.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.