Linguine met citroen

20 minuten

Citroen en pasta is een combinatie waar je misschien niet zo snel aan denkt maar ik zou je willen vragen om dit toch een keer te proberen. Het is heerlijk fris en door het roosteren van de citroen krijg je een zoet-zure twist aan het geheel.

Snelle pasta maaltijd

Deze linguine met citroen is bovendien een heerlijk snelle pasta maaltijd en het staat binnen no time op tafel.

Om het groente gehalte in dit gerecht wat omhoog te krikken heb ik de gewone pasta (ik gebruik hier linguine) gecombineerd met courgette pasta of courgetti. Dat geeft de smaak meteen een boost en zorgt dat de hoeveelheid groente ook wat groter is.

Linguine met citroen

Linguine is net iets dikker dan spaghetti. Natuurlijk kun je hier ook spaghetti voor gebruiken als je dat toevallig nog in huis hebt liggen. Niemand die je er waarschijnlijk op aankijkt.

Om de linguine met citroen te maken begin je met de courgette die je of julienne snijdt of met een spiraalsnijder draait. Ik gebruik vaak zo’n speciale dunschiller waarmee je makkelijk julienne kunt snijden.

De courgette voeg ik als laatste toe aan de pasta omdat het maar heel even nodig heeft. Je kunt de courgette ook gewoon rauw door de linguine met citroen doen of als je dat niet lekker vindt even kort meebakken.

Met ricotta

Er zit natuurlijk al flink wat parmezaanse kaas door deze pasta. Wil je het nog een extra twist geven voeg dan wat ricotta toe aan de pasta. Dat kun je doen door er op je bord gewoon wat dotjes van de ricotta toe te voegen. Nog even lekker veel parmezaanse kaas eroverheen strooien en klaar om aan te vallen.

Check ook hier mijn favoriete spaghetti bolognesesaus.

Linguine met citroen

Linguine met citroen

Linguine met citroen

Deze pasta is heerlijk eenvoudig en dat is precies de kracht!
4.23 van 31 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang pasta
Keuken Italiaanse keuken
Porties 4 personen
Calorieën 599 kcal

Ingrediënten
 

  • 300 gr linguine
  • 1 courgette in julienne gesneden (courgetti)
  • 80 ml olijfolie
  • 4 el citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • 125 gr Parmezaanse kaas
  • 30 gr verse basilicum
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 citroen geroosterd

Instructies
 

  • Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente. Giet af en zet apart.
  • Meng de olie, citroensap, zout en zwarte peper samen.
  • Voeg de citroenolie toe aan de pasta in een pan. Schud het goed om zodat alle olie gelijk verdeeld is over de pasta. Verdeel de courgette-slierten door de pasta.
  • Roer de parmezaanse kaas en basilicum erdoor. Serveer meteen met de geroosterde citroen

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 599kcalKoolhydraten: 62gProteine: 22gVet: 30gVerzadigde vetten: 8gCholesterol: 21mgNatrium: 510mgKalium: 400mgVezels: 4gSuiker: 5gVitamine A: 745IUVitamine C: 31mgCalcium: 416mgIJzer: 2mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.