Citroen en pasta is een combinatie waar je misschien niet zo snel aan denkt maar ik zou je willen vragen om dit toch een keer te proberen. Het is heerlijk fris en door het roosteren van de citroen krijg je een zoet-zure twist aan het geheel.
Snelle pasta maaltijd
Deze linguine met citroen is bovendien een heerlijk snelle pasta maaltijd en het staat binnen no time op tafel.
Om het groente gehalte in dit gerecht wat omhoog te krikken heb ik de gewone pasta (ik gebruik hier linguine) gecombineerd met courgette pasta of courgetti. Dat geeft de smaak meteen een boost en zorgt dat de hoeveelheid groente ook wat groter is.
Linguine met citroen
Linguine is net iets dikker dan spaghetti. Natuurlijk kun je hier ook spaghetti voor gebruiken als je dat toevallig nog in huis hebt liggen. Niemand die je er waarschijnlijk op aankijkt.
Om de linguine met citroen te maken begin je met de courgette die je of julienne snijdt of met een spiraalsnijder draait. Ik gebruik vaak zo’n speciale dunschiller waarmee je makkelijk julienne kunt snijden.
De courgette voeg ik als laatste toe aan de pasta omdat het maar heel even nodig heeft. Je kunt de courgette ook gewoon rauw door de linguine met citroen doen of als je dat niet lekker vindt even kort meebakken.
Met ricotta
Er zit natuurlijk al flink wat parmezaanse kaas door deze pasta. Wil je het nog een extra twist geven voeg dan wat ricotta toe aan de pasta. Dat kun je doen door er op je bord gewoon wat dotjes van de ricotta toe te voegen. Nog even lekker veel parmezaanse kaas eroverheen strooien en klaar om aan te vallen.
Check ook hier mijn favoriete spaghetti bolognesesaus.

Linguine met citroen
Ingrediƫnten
- 300 gr linguine
- 1 courgette in julienne gesneden (courgetti)
- 80 ml olijfolie
- 4 el citroensap
- Zout en peper naar smaak
- 125 gr Parmezaanse kaas
- 30 gr verse basilicum
- 1 tl citroenrasp
- 1 citroen geroosterd
Bereidingswijze:
- Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente. Giet af en zet apart.
- Meng de olie, citroensap, zout en zwarte peper samen.
- Voeg de citroenolie toe aan de pasta in een pan. Schud het goed om zodat alle olie gelijk verdeeld is over de pasta. Verdeel de courgette-slierten door de pasta.
- Roer de parmezaanse kaas en basilicum erdoor. Serveer meteen met de geroosterde citroen
Voedingswaarde per portie
- Recepten
- Dieetsoorten
- Diner
- Italiaanse recepten
- Pasta recepten
- Snelle recepten
- Vegetarische recepten
- Wereldkeuken

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.