Lettuce cups met Chinees gehakt

Deze knallers zet ik binnen een kwartier op tafel, lekker koken hoeft namelijk nog helemaal niet zo moeilijk te zijn als dat je misschien denkt. Vaak doen goede smaakmakers het lastige werk voor jou, aan jou de taak om ze met de juiste ingrediënten te combineren. Maar wees gerust, daar help ik jou natuurlijk mee! Vandaag laat ik je zien hoe je van wat sla en gehakt, in combinatie met de juiste smaakmakers, een enorm lekker voorgerecht maakt. Overigens is dit ook een toppertje voor de lunch.

Lettuce cups met Chinees gehakt

Deze gezonde maar toch smaakvolle Chinese bites zijn bij mij thuis zeker geliefd. Dat komt met name door de essentiële ingrediënten zoals knoflook, gemberwortel, oestersaus, sojasaus en limoen. Neem bijvoorbeeld de knoflook en gemberwortel, beide hebben krachtige smaken die elkaar perfect aanvullen. Belangrijk is om deze ingrediënten fijn te snijden of te raspen, zodat de smaken volledig tot hun recht komen. Dat gehakt wil je natuurlijk goed op smaak krijgen. Of neem oestersaus, ook zo’n onmisbaar ingrediënt. Deze umami-bom gaat perfect samen met een scheutje sojasaus. Het zal direct de smaak versterken en zorgen voor een goede balans tussen zoet, zout en hartig. En dan heb ik het nog niet gehad over het sap van de limoen, dit geeft echt een frisse kick aan jouw Chinese gehaktgerecht. 

Maak je de lettuce cups met Chinees gehakt klaar als voorgerecht? Maak jouw Chinese menu dan helemaal compleet met mijn Chinese fried chicken, entrecote met Chinese coleslaw, ovenschotel met kip, pruimen en Chinese kool, salade van Chinese kool met sojaboontjes en een Oosterse dressing of Chinese vijfkruiden cheesecake.

Lettuce cups met chinees gehakt
Totale tijd15 minuten

Lettuce cups met Chinees gehakt

5 van 3 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 1 el arachideolie
  • 1 sjalot (fijngesnipperd)
  • 400 gr gehakt
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm gemberwortel (geraspt)
  • 75 gr wortel julienne
  • 100 gr uitgelekte minimaïskolgjes (in de lengte doormidden)
  • 3 el oestersaus
  • 3 el sojasaus
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 75 gr taugé
  • 8 blaadjes krop- of romaine sla
  • 1 limoen (in partjes)

Bereidingswijze: 

  • Verhit de arachideolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en het gehakt toe en bak het gehakt in 5 minuten rul. Draai het vuur omlaag, voeg knoflook en gember toe en bak 1-2 minuten mee.  
  • Voeg de peen en de gehalveerde maïskolfjes toe, schenk de oester- en sojasaus erbij en schep het goed om. Laat nog enkele minuten koken tot dat het gehakt gaar is. Draai het vuur uit, check of het gerecht nog zout en/ of peper nodig heeft en schep de taugé erdoor. 
  • Leg op elk bordje 2 slablaadjes. Verdeel het gehaktmengsel over de slablaadjes en serveer met de limoenpartjes ernaast. Eet uit het vuistje. 
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Lettuce cups met chinees gehakt

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.