Hoe maak je zelf dumplings met gehakt

45 minuten

Je eigen dumplings maken is veel makkelijker dan het lijkt, vooral als je gewoon kant-en-klare dumplingvellen uit het vriesvak van de toko gebruikt. Om die snel te ontdooien kun je de hele verpakking in een bakje met koud water leggen, dan kun je binnen een half uur beginnen met vouwen.

Deze dumplings zijn extra lekker omdat je ze knapperig bakt, net als de Japanse gyoza. Deze Chinese variant daarop heet jiaozi. Je kunt het half-om-halfgehakt prima vervangen door kipgehakt. Als je ze liever met garnalen vult, probeer dan eens deze wontons met garnaal.

Bereidingswijze voor dumplings met gehakt en bosui

Meng het half-om-halfgehakt met de sojasaus, oestersaus en sesamolie. Snijd de bosui in dunne ringen en meng door het gehakt.

Zet een klein kommetje met water neer. Vul een gyozavel met ca. 1 tl gehaktvulling, maak de rand van het vel nat met je vinger en druk de uiteinden tegen elkaar. Vouw in de rand in een mooi patroon (zie foto’s hieronder).

 

 

Breng een grote pan water aan de kook. Kook de dumplings 3-5 minuten tot ze boven en giet af. Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan. Bak hierin de dumplings aan één kant in circa 2 minuten goudbruin en knapperig.

Maak de dipsaus door alle ingrediënten door elkaar te mengen en serveer samen met de dumplings.

Zo bewaar je ze

Dumplings vriezen heel goed in en kunnen rechtstreeks uit de vriezer gekookt worden. Reken dan een extra minuutje. Spreid ze uit op een bord of bakplaat en vries zo in zodat ze niet aan elkaar plakken. Zodra de dumplings helemaal zijn bevroren kun je ze in een zak doen.

Dumplings met bosui

Hoe maak je zelf dumplings met gehakt

aantal personen: 6-8 PERSONEN voorbereidingstijd: 15 MINUTEN bereidingstijd: 30 MINUTEN totale tijd: 45 MINUTEN
4.28 van 22 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Aziatische

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 200 gr gehakt half om half
  • 2 el sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 tl sesamolie
  • 4 bosuitjes
  • 25 gyozavellen
  • zonnebloemolie om te bakken
  • Dipsaus
  • 3 el sojasaus
  • 3 el rijstazijn
  • 1 bosui

Instructies
 

Instructies

  • Meng het half-om-halfgehakt met de sojasaus, oestersaus en sesamolie. Snijd de bosui in dunne ringen en meng door het gehakt.
  • Zet een klein kommetje met water neer. Vul een gyozavel met ca. 1 tl gehaktvulling, maak de rand van het vel nat met je vinger en druk de uiteinden tegen elkaar. Vouw in de rand in een mooi patroon (zie foto’s hieronder).Breng een grote pan water aan de kook. Kook de dumplings 3-5 minuten tot ze boven en giet af. Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan. Bak hierin de dumplings aan één kant in circa 2 minuten goudbruin en knapperig.
  • Maak de dipsaus door alle ingrediënten door elkaar te mengen en serveer samen met de dumplings.

Bewaren

  • Dumplings vriezen heel goed in en kunnen rechtstreeks uit de vriezer gekookt worden. Reken dan een extra minuutje. Spreid de dumplings uit op een bord of bakplaat en vries zo in zodat ze niet aan elkaar plakken. Zodra de dumplings helemaal zijn bevroren kun je ze in een zak doen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.