Salade van Chinese kool met sojaboontjes en een Oosterse dressing

20 minuten

Deze gezonde salade van Chinese kool met sojaboontjes en een Oosterse dressing is ideaal voor op een warme dag, maar doet het ook prima in het najaar als bijgerecht of healthy lunch. De ingrediënten zijn lekker fris en gezond en de verschillende texturen maken deze salade écht goed.

Salade van Chinese kool met sojaboontjes en een Oosterse dressing

De knisperende Chinese kool, de zacht-zoetige blauwe bessen, de krokant geroosterde cashewnoten en het zachte en toch ook knapperige van de sojabonen. Sojabonen, of edamame, kun je tegenwoordig bij grote supermarkten gedopt kopen – maar ook in de vriezer vind je steeds vaker, gepeld en ongepeld. De Aziatische toko heeft ze sowieso!

De Oosterse dressing is kinderlijk eenvoudig, maar heel doeltreffend: een mix van olijfolie, sesamolie, geraspte gember, citroengras en vissaus. De truc is om te blijven proeven totdat je de balans perfect hebt gekregen. 

Je serveert deze salade van Chinese kool voor de lunch of als bijgerecht, bijvoorbeeld bij deze Oosterse zalmpakketjes van de BBQ of Chinese fried chicken.

salade van Chinese kool

salade van Chinese kool

Salade van Chinese kool met sojaboontjes en een Oosterse dressing

4.60 van 5 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Salade
Porties 4 personen
Calorieën 209 kcal

Ingrediënten
 

  • 1 Chinese kool in reepjes gesneden
  • 100 gr sojaboontjes edamame
  • 100 gr blauwe bessen
  • 50 gr cashewnoten geroosterd
  • 150 g slamelange met rucola

Dressing

  • 2 el olijfolie
  • 1 tl sesamolie
  • ½ tl geraspte gember
  • ½ tl geraspte citroengras
  • 1 tl vissaus
  • peper en zout, naar smaak

Instructies
 

  • Meng de Chinese kool met de sojaboontjes, de blauwe bessen en de cashewnoten.
  • Maak de dressing door de olijfolie, sesamolie, gember, citroengras, vissaus en peper en zout naar smaak toe te voegen. Meng een gedeelte van de dressing door de Chinese kool.
  • Verdeel de slamelange over vier kommen en doe hier de Chinese kool op.
  • Serveer de salade met de rest van de dressing ernaast.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 209kcalKoolhydraten: 14gProteine: 7gVet: 15gVerzadigde vetten: 2gTrans Fat: 1gNatrium: 146mgKalium: 403mgVezels: 2gSuiker: 4gVitamine A: 808IUVitamine C: 17mgCalcium: 68mgIJzer: 3mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.