Zelfgemaakte tortillachips met salsa roja

30 minuten

Iemand zin in zelfgemaakte tortillachips? Die maak je binnen no-time zelf. Erbij maak ik een salsa roja, waar je gegarandeerd van wilt blijven eten. 

Zelfgemaakte tortillachips maken

Als je net als ik dol bent op tortillachips, moet je ze zeker eens proberen zelf te maken. Dat is super makkelijk, want het enige dat je hoeft te doen is tortilla‘s in punten snijden (of knippen!) en ze bakken in een klein beetje olie. Even uitlekken op keukenpapier en jouw home made snack is klaar. Om zo te eten, óf om lekker mee te dippen. Overigens is dit ook een perfecte manier om die laatste paar tortilla’s uit het pak mee op te maken.

Salsa roja

Salsa roja betekent niets meer dan ‘rode saus’, en is van alle salsa’s die er in Mexico gemaakt worden een van de bekendste. Het staat in zo’n beetje ieder echt Mexicaans restaurant op de kaart en iedere thuiskok heeft z’n eigen versie. De basis van salsa roja bestaat uit tomaat, ui of sjalot, koriander en jalapeñopeper. Je maalt de rauwe ingrediënten van de salsa eerst in een keukenmachine, blender of met een staafmixer en verhit de salsa daarna even. Heb je meer zin in een grovere salsa? Dan is deze kleurige salsa met mais een echte aanrader! De zelfgemaakte tortillachips zijn het perfecte vervoermiddel van zo’n crunchy salsa, vol geur en smaak. 

Snelle versie

Heb je weinig tijd? In plaats van salsa roja kun je ook kant-en-klare Mexicaanse salsa bij je zelfgemaakte tortillachips serveren. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten verkrijgbaar, dus je kunt helemaal los. 

 

tortillachips met salsa roja

Zelfgemaakte tortillachips met salsa roja

No ratings yet
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Snack
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Keukenmachine

Ingrediënten
 

  • 4 rijpe tomaten in stukken
  • 1 verse jalapeñopeper zaadjes eruit
  • 1 teen knoflook grof gehakt
  • 1 sjalotje grof gesnipperd
  • 6 takjes koriander steeltjes grof gesneden, blad grof gehakt
  • zonnebloemolie
  • zout en zwarte peper
  • 4 tortilla’s in punten
  • Zure room
  • 1 limoen in partjes

Instructies
 

  • Doe de tomaten, jalapeñopepers, knoflook, sjalot en koriandersteeltjes met 60 ml water in een keukenmachine en maal tot een gladde rode saus.
  • Verwarm 1 eetlepel zonnebloemolie in een steelpan en giet de salsa roja (rode saus) erbij, voeg een snuf zout toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten flink doorkoken.
  • Verhit een laagje van 1 cm zonnebloemolie in een antiaanbakpan. Frituur hierin de tortillapunten in enkele minuten aan beide kanten knapperig en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de tortillachips met de salsa roja, zure room, partjes limoen en korianderblad.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

tortillachips met salsa roja

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.