Kleurige tomaat maïs salsa met nacho’s

20 minuten

Van deze maissalsa kun je niet anders dan vrolijk worden. Gemaakt op basis van niet alleen mais, maar ook avocado, tomaten en rode ui. Vol kleur, smaak en crunch: dit wil je!

Wat is salsa?

Salsa is behalve een sexy dans ook het Spaanse woord voor saus, en die is er in talloze varianten. Van salsa macha, een Mexicaanse kruising tussen chili-olie en pindakaas, tot de bekende ‘pico de gallo’, op basis van tomaten, ui, jalapeño en koriander. Sommige soorten zijn meer vloeibaar en meer saus-achtig, anderen zijn een mengsel van fijngehakte ingrediënten die ook voor veel textuur zorgen, zoals onze maissalsa. De overeenkomst? Ze zijn altijd lekker hoog op smaak. Vooral de balans tussen zout, zuur en spicy is heel belangrijk 

Mijn favoriete maissalsa 

Deze kleurrijke maissalsa is perfect voor bij van alles. Van tortillachips tot taco’s of bij quesadilla‘s, door de frisse smaak en verschillende texturen is deze salsa ontzettend lekker als dip of bijgerecht. Gebruik vooral verse mais als het er is. In de maanden augustus en september is er volop mais uit Nederland, dus sla dan je slag. (Of plant je eigen mais!) Kun je geen mais vinden of heb je geen zin om de maiskolven te grillen? Dan kun je voor dit recept ook prima mais uit blik gebruiken. 

Maissalsa

Kleurige maissalsa

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Grillpan of bbq

Ingrediënten
 

  • 1 kleine avocado in kleine blokjes
  • sap van 2 limoenen
  • 4 maiskolven
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • 250 g tomaten zaadjes eruit, in kleine blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 rode ui fijngesneden
  • ½ bosje koriander steeltjes en blad fijngehakt

Instructies
 

  • Steek de barbecue aan en laat de kooltjes heet worden.
  • Schep de avocado om met 1 eetlepel limoensap. Rooster de maiskolven 15 minuten op de barbecue (in een grillpan kan ook.) Draai de kolven regelmatig zodat ze rondom mooi bruin worden. Snijd de korrels er met een scherp mes vanaf.
  • Klop het overige limoensap samen met de extra vergine olijfolie in een kom samen. Breng op smaak met zeezoutvlokken en peper.
  • Voeg de maiskorrels, tomaten, rode ui, koriander en avocado toe aan de kom met dressing. Schep om en serveer.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Maissalsa

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.