Teriyaki tofusalade met knapperige groenten en udonnoedels

Tijd

Teriyaki tofusalade met knapperige groenten en udonnoedels: een fantastisch Aziatisch gerechtje dat sneller op tafel staat dan je denkt.

Noedels zijn er in alle soorten en maten; in deze tofusalade ging ik voor udonnoedels. Die zijn lekker stevig en dik en blijven goed overeind tussen de andere ingrediënten.

Je kunt verschillende soorten groenten voor dit gerecht gebruiken, ik koos voor een Japanse wokgroentemix met grof gesneden paksoi, gele wortel, kastanjechampignons, rode ui, prei en peultjes. Om de komkommer in dunne sliertjes voor deze tofusalade te snijden, kun je een spiraalsnijder gebruiken. 

Teriyaki tofusalade met knapperige groenten en udonnoedels

Teriyaki tofusalade met knapperige groenten en udonnoedels

Teriyaki tofusalade met knapperige groenten en udonnoedels

3 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen
Calorieën 564 kcal

Ingrediënten
 

  • 500 g stevige tofu
  • 2 cm gemberwortel geschild en geraspt
  • ½ el sesamolie
  • 75 ml teriyakimarinade
  • neutrale olie
  • 400 g Japanse wokgroentemix zak; koelvak
  • 250 g wok-klare udonnoedels
  • ½ komkommer in reepjes
  • 1 lente-ui in schuine ringen
  • 1 zakje nori-snack 10g, in stukjes

Instructies
 

  • Wikkel het blok tofu in een schone theedoek en leg er een paar kookboeken of een zware pan op. Zet 15 minuten opzij.
  • Klop de gemberwortel en sesamolie door de teriyaki-marinade. Dep de uitgelekte tofu droog en snijd in plakken. Bestrijk de plakken tofu aan beide kanten met de marinade
  • Verhit een scheut neutrale olie in een grote anti-aanbakpan en bak de tofu in 3 minuten per kant bruin terwijl je de plakken af en toe bestrijkt met marinade. Leg de gebakken tofu op een bord, zet de pan terug op het vuur en giet er de rest van de marinade in.
  • Wok de Japanse wokgroentemix 3 minuten in de marinade. Voeg de udonnoedels toe en wok ze een paar minuten mee, tot ze warm zijn. Verdeel de noedels en groenten over kommen, gevolgd door de reepjes komkommer. Leg er de gebakken tofu op en bestrooi met lente-ui en nori.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 564kcalKoolhydraten: 75gProteine: 40gVet: 14gVerzadigde vetten: 1gNatrium: 2161mgKalium: 649mgVezels: 14gSuiker: 12gVitamine A: 10530IUVitamine C: 26mgCalcium: 390mgIJzer: 6mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!