Wortelhummus met salsa verde

40 minuten

Kan jij je nog een wereld zonder hummus voorstellen? Ik ook niet! Ik ben dol op deze razend populaire spread en varieer er dan ook veelvuldig mee. Deze keer maak ik wortelhummus met salsa verde. Super smaakvol, supermakkelijk en supersnel.

Waarom moet je deze wortelhummus met salsa verde maken?

  • De combinatie van de gekarameliseerde wortelen met tahin, kikkererwten en citroensap is mega smaakvol en is een verrassend en makkelijk alternatief voor het klassieke hummus recept.
  • Eenvoudig aan te passen: gemakkelijk een paar ingrediënten wisselen om het aan te passen je behoeften. Het is ook veganistisch, glutenvrij en paleo-vriendelijk.
  • Veelzijdig: serveer als dip met rauwe groenten of gebruik het als spread op je avocadotoast voor een heerlijk ontbijt of lunch.

Ben jij, net als ik, verzot op hummus en ben je altijd op zoek naar nieuwe variaties? Probeer dan zeker eens mijn recept voor de allerlekkerste paprikahummus.

Wortelhummus met salsa verde

Wortelhummus met salsa verde

3.50 van 4 stemmen
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Beleg, Snack
Porties 4 Personen

Benodigdheden

  • braadslee
  • blender of keukenmachine

Ingrediënten
 

Wortelhummus

  • 1 kg bospeen
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 tl komijnzaad
  • 400 g kikkererwten
  • 2 el tahin
  • sap van 1 citroen
  • Peper en zout

Salsa verde

  • 1 teen knoflook
  • 40 g wortelloof
  • 15 g koriander
  • 2 takjes munt
  • 1 el kappertjes
  • 2 el rodewijnazijn
  • 100 ml olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

Wortelhummus

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de bospenen schoon maar bewaar wat van het loof voor de salsa verde. Laat de kikkererwten uitlekken.
  • Doe de bospenen in een grote braadslede met de olie, knoflook en komijnzaad. Breng op smaak met zout en peper en rooster ze in 30-35 minuten in de oven tot ze mooi zacht zijn.
  • Leg een kwart van de geroosterde bospenen apart. Hak de rest in grove stukken en voeg toe aan een keukenmachine. Pers de geroosterde knoflook uit boven de bospenen en voeg ook de olie uit de braadslede, kikkererwten, tahin en het citroensap toe.
  • Maal de ingrediënten tot een romige hummus. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de wortelhummus over een serveerbord.

Salsa verde

  • Pluk de blaadjes van de wortelloofsteeltjes en van de munt. Pel de knoflook.
  • Doe de knoflook, wortelloof, koriander, munt, kappertjes, rodewijnazijn en olijfolie in de keukenmachine. Maal tot een salsa.
  • Besprenkel de wortelhummus met de salsa verde. Serveer met overgebleven geroosterde bospenen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Wortelhummus met salsa verde

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.