Knapperige regenboogsalade

Tijd

Regenboogsalade

Deze heerlijke regenboogsalade zit bomvol met kleur en zorgt ervoor dat je meteen je dagelijkse portie groente krijgt.

Tot mijn grote blijdschap kreeg ik recent een Braun MultiQuick 9 (type MQ 9195XLI) en kon ik gelijk een aantal andere apparaten de deur uit doen. In een keuken zoals die van mij waar alles draait om functionaliteit is het fijn om nu eens een apparaat te hebben wat zó veelzijdig is dat je er bijna alles mee kunt maken.

Neem nu deze regenboogsalade. Ik gebruikte hiervoor de speciale blokjessnijder attachment waarmee je in een handomdraai prachtige gelijke blokjes kunt maken van de hardste ingrediënten.

Snelheid

Behalve de blokjessnijder gebruikte ik ook een paar verschillende formaten rasp voor de diverse groentes, zodat je een fijne mix krijgt. Natuurlijk kun je gebruiken wat je zelf prettig vindt. Het is ideaal als je snel een maaltijd in elkaar wilt zetten.

Voor bij de regenboogsalade maakte ik een dressing op basis van olijfolie en sinaasappel. Deze kun je heel makkelijk goed mixen met de staafmixer zelf of met het kleine hakmolentje. Dat gebruik ik ook vaak voor dressings.

In dit geval koos ik voor een dressing op basis van olijfolie, maar wil je een wat romiger dressing dan kun je ook heel goed mayonaise gebruiken in plaats van de olie. In beide gevallen is het heerlijk.

Je kunt de salade nog verder aankleden door bijvoorbeeld wat gehakte nootjes erover te strooien en vergeet vooral de verse kruiden niet.

Ook deze Aziatische koolsalade kun je heel goed maken met de MultiQuick 9.

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Braun. Sommige links in dit artikel zijn affiliate links.

Regenboogsalade

Knapperige regenboogsalade

4.5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 20 min
Gang Salades
Keuken Hollandse keuken
Porties 2 portie(s)
Calorieën 411 kcal

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 1 winterwortel
  • 1 rode biet
  • 1/4 rode kool
  • 1/2 komkommer
  • 1 mango
  • verse peterselie

Dressing

  • 60 ml olijfolie
  • 2 el appelciderazijn
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 tl rasp van de sinaasappel
  • 1 el citroensap
  • peper en zout

Instructies
 

Instructies

  • Plaats de blokjessnijder in de XL foodprocessor van de Braun MultiQuick om blokjes te maken van de wortel en van de biet.
  • Vervang de blokjessnijder voor de grove julienne rasp voor de komkommer en de mango.
  • Voor de rode kool gebruik je de fijne julienne rasp.
  • Verdeel alle groente over een bowl.
  • Maak de dressing door de olijfolie te mengen met de appelciderazijn, sinaasappelsap, citroensap en sinaasappelrasp. Breng op smaak met peper en zout. Doe dit met de hand of eventueel met de kleine hakmolen van de MultiQuick.
  • Wil je een meer romige dressing? Vervang de olijfolie dan door mayonaise.
  • Serveer de dressing bij de salade en verdeel wat van de verse peterselie erover.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 411kcalKoolhydraten: 34gProteine: 4gVet: 31gVerzadigde vetten: 4gNatrium: 89mgKalium: 817mgVezels: 7gSuiker: 25gVitamine A: 8394IUVitamine C: 113mgCalcium: 92mgIJzer: 2mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!