Aziatische recepten

Aziatische koolsalade – een twist op het origineel

Samenvatting

  • Bereiden 10 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

2 winterpenen

1/2 rode kool

1 venkelknol, schoongemaakt

6 lente-uitjes

5 takjes munt

10 takjes koriander

2 rode pepers

1 el witte sesamzaadjes

1 el zwarte sesamzaadjes

Dressing

3 limoenen, uitgeperst

4 el sojasaus

1 el sesamolie

2 el honing

4 el mayonaise

Sharing is caring!

Aziatische koolsalade

In de zomer maak ik graag koolsalade (zoals hier bij deze varkensspiesjes met koolsla) maar soms wil ik wel eens wat anders en dan is deze Aziatische koolsalade net wat spannender dan het origineel.

Van tevoren maken

Het fijne van deze Aziatische koolsalade is dat je het heel makkelijk van tevoren kunt klaarmaken. Ik bewaar deze salade vaak gerust drie dagen in de koeling en het wordt eigenlijk alleen maar lekkerder. De smaken kunnen dan goed intrekken zodat je alles proeft.

Hoe maak je Aziatische koolsalade

Ik zou bijna zeggen; een kind kan de was doen want het maken van deze salade is letterlijk kinderspel en je hebt er niet meer dan 10 minuten voor nodig. Het komt er eigenlijk voornamelijk op neer dat je de ingredienten moet fijnsnijden. Je kunt de wortel julienne snijden, maar raspen is vaak makkelijker en sneller.

Heb je een keukenmachine dan is het helemaal makkelijk. Je rasp dan de winterpenen, de rode kool en de venkel in de keukenmachine en voegt daar de overige ingrediënten aan toe.

Aziatische koolsalade

Aziatische koolsalade

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 2 winterpenen
  • 1/2 rode kool
  • 1 venkelknol, schoongemaakt
  • 6 lente-uitjes
  • 5 takjes munt
  • 10 takjes koriander
  • 2 rode pepers
  • 1 el witte sesamzaadjes
  • 1 el zwarte sesamzaadjes

Dressing

  • 3 limoenen, uitgeperst
  • 4 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 el honing
  • 4 el mayonaise

Instructies

  1. Meng voor de dressing het sap van de limoenen, de sojasaus, de sesamolie, de honing en de mayo tot een dressing
  2. Snijd wortels, kool, venkel, lente-ui, munt, koriander en rode pepers fijn. Meng met de dressing. Rasp de schil van de limoen erover en bestrooi met de sesamzaadjes.

Nog meer lekkers