Lekker veel groenten
Zoals ik al zei zitten er heel wat knapperige groenten in deze salade. Zo kies ik voor winterwortel, rode biet, rode kool en komkommer. Omdat er al zoveel groenten in deze salade zitten, vind ik het niet nodig om er sla aan toe toevoegen. Je hoort het goed, het is dus een salade zonder sla. Naast groenten vind ik vind het ook altijd wel lekker om wat iets van fruit toe te voegen aan mijn salades, want dat maakt het net even wat interessanter. Mango it is.
De dressing
Voor bij de regenboogsalade maakte ik een dressing op basis van olijfolie en sinaasappel. In dit geval koos ik voor een dressing op basis van olijfolie, maar wil je een wat romigere dressing, dan kun je ook heel goed mayonaise gebruiken in plaats van de olie.
Knapperige regenboogsalade maken
Deze salade is echt mega easy. Het kost wel even wat snijwerk, maar dan heb je ook wat. Wil je je voor 100% aan dit recept houden? Dan snijd je de wortel en biet in blokjes. De komkommer en mango rasp je grof, en de rode biet rasp je fijn. Dit hoeft natuurlijk niet per se. Snijd het vooral op je eigen manier. Mix alle ingrediënten voor de dressing. Verdeel de gesneden groenten over een diep bord en serveer de dressing erbij. De exacte bereidingswijze vind je natuurlijk onderaan.
Je kunt de salade nog verder aankleden door bijvoorbeeld wat gehakte nootjes erover te strooien en vergeet vooral de verse kruiden niet.
Gek op salades? Probeer dan ook eens deze Aziatische koolsalade of deze overheerlijke en vullende vijgen herfstsalade.

Knapperige regenboogsalade
Ingrediënten
Ingrediënten
- 1 winterwortel
- 1 rode biet
- 1/4 rode kool
- 1/2 komkommer
- 1 mango
- verse peterselie
Dressing
- 60 ml olijfolie
- 2 el appelciderazijn
- sap van 1 sinaasappel
- 1 tl rasp van de sinaasappel
- 1 el citroensap
- peper en zout
Bereidingswijze:
Instructies
- Snijd de wortel en de biet in blokjes.
- Rasp de komkommer en mango grof.
- Rasp de rode kool fijn.
- Verdeel alle groente over een bowl.
- Maak de dressing door de olijfolie te mengen met de appelciderazijn, sinaasappelsap, citroensap en sinaasappelrasp. Breng op smaak met peper en zout.
- Wil je een meer romige dressing? Vervang de olijfolie dan door mayonaise.
- Serveer de dressing bij de salade en verdeel wat van de verse peterselie erover.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.