De ultieme kids pizza bomvol groente

Met deze kids pizza wordt het avondeten één groot feestje. Deze feestelijke pizza’s lijken wel uit een film te komen, maar je maakt ze echt heel eenvoudig zelf. Als je goed rond speurt kun je wellicht kant-en-klare pizzabodems vinden in fantastische vormen. Maar als je ze niet kunt vinden, kan je natuurlijk ook zelf een gezellig figuur uit jouw eigen kant en klaar bodem snijden.

De ultieme kids pizza bomvol groente

Hieronder geef ik je een aantal suggesties wat je met het beleg van deze kids pizza’s kunt doen. Laat je creativiteit de vrije loop en ga samen met de kleintjes los met jullie favoriete ingrediënten. Je kunt het zelf zo gezond maken als je wil, voor vlees of juist helemaal vega gaan, het makkelijk of wat moeilijker maken.

De receptuur hieronder is puur een leidraad, kies vooral wat jullie lekker vinden. Verderop in dit artikel deel ik ook mijn favoriete kids-proof pizzasaus bomvol groente met jullie: de ideale basissaus voor pizza’s!

Toch liever wat anders? Bekijk dan mijn recept voor een vega pizza met biet, pompoen en boerenkool.

De ultieme kids pizza bomvol groente
Totale tijd25 minuten

De ultieme kids pizza bomvol groente

5 van 4 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 4 pizzabodems
  • 400 g pizzasaus de tomatensaus of de crème fraîchesaus (of allebei) zie recept verderop
  • knakworstjes eventueel vega variant
  • 1 kleine courgette in plakjes
  • 2-3 zwarte olijven zonder pit
  • verse rozemarijn
  • 1 handje mini mozzarellabolletjes
  • 1 rode paprika
  • 1 oranje paprika
  • 2-3 stronkjes aspergebroccoli bimi
  • 1 rode ui in ringen
  • 1 zakje geraspte mozzarella

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de pizzabodems 3 minuten voor.
  • Verdeel wat pizzasaus over de pizzabodems en maak gezichtjes. Ik geef twee suggesties:
  • Een uil op de crème fraîchesaus (zie verderop het recept) bestrooid met geraspte mozzarella, met ogen van een plakje courgette, een half mozzarellabolletje en een stukje zwarte olijf. Wenkbrauwen van in de lengte gehalveerde (knak)worstjes die je aan 1 kant iets inknipt met een schaar, een snavel van rode paprika en klauwtjes van oranje paprika. Oren met takjes rozemarijn.
  • Een kat op de groente-pizzasaus, in het midden bestrooid met geraspte mozzarella. Ogen van uiringen met een half mini mozzarellabolletje en zwarte olijf. Bimi/aspergebroccoli als snorharen, een mondje en wenkbrauwen van paprika.
  • Bak de pizza’s in 8-10 minuten af in de voorverwarmde oven.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

 

MiljuschkaxMagioni 02 Februari 03 2
Totale tijd30 minuten

Kids-proof pizzasaus bomvol groente

5 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 paprika in stukjes
  • 1 wortel in stukjes
  • 1 stengel bleekselderij of ½ kleine courgette in stukjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 teen knoflook fijngehakt (evt.)
  • 400 g tomaten in stukjes of 300 g gepelde tomaten uit blik
  • 3 takjes oregano of 2 tl gedroogde oregano

Bereidingswijze: 

  • Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui, paprika, wortel en bleekselderij al omscheppend ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de tomatenpuree en knoflook (eventueel) toe en bak al omscheppend nog 3 minuten mee. Voeg de tomaat en oregano toe en breng aan de kook. Kook 5 minuten, pureer met een staafmixer glad en laat ongeveer 15 minuten half afgedekt op heel laag vuur koken tot een dikke pizzasaus. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

 

MiljuschkaxMagioni 01 Januari 04 3Sauzen
Totale tijd5 minuten

Crème fraîche saus

5 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 pizza's
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 teen knoflook geperst
  • ½ biologische citroen alleen de rasp

Bereidingswijze: 

  • Meng de crème fraîche met de knoflook en de citroenrasp en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

MiljuschkaxMagioni 02 Februari 02 1

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.