Bietenfrietjes: gezonde patat van groente

10 minuten

Je kunt me wakker maken voor patat, maar dat hoeven echt niet altijd aardappelfrietjes te zijn. Deze bietenfrietjes frituur ik en serveer ik met een Japanse twist. Ook lekker voor de kids.

Recept bietenfrietjes:

Bietenfrietjes

Bietenfrietjes recept

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken groente, Vegetarisch
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 10 gekookte voorverpakte bieten
  • 200 g maïzena
  • Shichimi togarashi Japanse 7-kruidenmix
  • Japanse mayonaise
  • Cayennepeper naar smaak
  • 1 lente-ui

Instructies
 

Instructies

  • Snijd de bieten in dunne frieten.
  • Haal de bieten door de maïzena zodat ze rondom mooi bedekt zijn.Zet de pan met frituurvet op of zet de frituur aan (stel deze in op 180 °C).
  • Frituur de frietjes circa 4 tot 5 minuten.Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met de shichimi togarashi (Japanse 7-kruidenmix).Hak de lente-ui fijn. Meng de mayonaise met de cayennepeper om erbij te serveren, en bestrooi met fijngehakte lente-ui.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.