Bietenfrietjes: gezonde patat van groente
10 minuten
Je kunt me wakker maken voor patat, maar dat hoeven echt niet altijd aardappelfrietjes te zijn. Deze bietenfrietjes frituur ik en serveer ik met een Japanse twist. Ook lekker voor de kids.
Recept bietenfrietjes:
Bietenfrietjes recept
Ingrediënten
Ingrediënten
- 10 gekookte voorverpakte bieten
- 200 g maïzena
- Shichimi togarashi Japanse 7-kruidenmix
- Japanse mayonaise
- Cayennepeper naar smaak
- 1 lente-ui
Instructies
Instructies
- Snijd de bieten in dunne frieten.
- Haal de bieten door de maïzena zodat ze rondom mooi bedekt zijn.Zet de pan met frituurvet op of zet de frituur aan (stel deze in op 180 °C).
- Frituur de frietjes circa 4 tot 5 minuten.Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met de shichimi togarashi (Japanse 7-kruidenmix).Hak de lente-ui fijn. Meng de mayonaise met de cayennepeper om erbij te serveren, en bestrooi met fijngehakte lente-ui.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.
Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!