Kerst 2020 – Klein maar fijn

Categorieën: Blogs

Nou, die kwam wel weer binnen. De toespraak van Rutte vanuit zijn torentje. Daar gaan we weer, lekker met zijn allen in een lockdown. Laten we daar dan maar het beste van maken! De Kerstdagen komen er gewoon aan, en die vragen erom gevierd te worden. Nu er het afgelopen jaar al zoveel gecanceld is, daag ik jullie uit om al je energie, creativiteit, enthousiasme en liefde in deze dagen te stoppen. We vieren het in kleine gezelschappen, maar dat heeft misschien soms ook een voordeel. Eindelijk echt aandacht voor elkaar! Ik heb vijf tips voor jullie waarmee ook het Kerstfeest van 2020 superfeestelijk en vrolijk wordt.

1 – Ik hartje horeca

Als één sector het moeilijk heeft gehad de afgelopen tijd, is het de horeca wel. Kerstmis is de tijd van de barmhartigheid, dus waarom zou je deze keer je kerstdiner niet bestellen bij een fijn restaurant in de buurt? Daar doe je jezelf, je gasten en vooral ook de horecaondernemer een groot plezier mee! Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is het tafelzilver oppoetsen, je wijnglazen te poleren en je helemaal uitleven op de tafeldecoratie. Enjoy!

2 – All Festive Favorites!

dubbel gebakken drie kazen soufflé

Als je toch maar met een klein clubje bent, kun je eindelijk een keer iedereen tevreden houden! Vraag een paar dagen voor het kerstontbijt, -brunch, -borrel of –diner aan al je tafelgenoten, van groot tot klein, wat zij dit jaar écht willen eten. Zet alle boodschappen op een lijstje, deel de gerechtjes in in een menuutje, ga samen aan de slag in de keuken en bereid je voor op al die blije gezichten aan tafel. Tijdens het eten mag iedereen vertellen wat zijn lievelingsgerechtje is, en waarom dat zo vreselijk lekker is. Je krijgt misschien een nogal eclectisch geheel op deze manier, maar dat sluit prima aan bij het verloop van afgelopen jaar, niet waar? Als je wat inspiratie nodig hebt, dit is mijn kerstdiner top 3! 

1. Dubbel gebakken drie kazen soufflés 

2. Beef Wellington met ossenhaas

3. Feestelijke mini pavlova’s

3 – Speciaal kinderkerstontbijt

Chocolade vlechtbrood

Ik weet niet hoe het bij mijn mede-ouders onder jullie is, maar hier was er groot verdriet dat het kerstontbijt op school niet door kon gaan. Dat is toch wel het event waar mijn kids het meest naar uit kijken aan het eind van het jaar. Lekker eten wat je zelf wil, en gezellig met je klasgenootjeseten in een versierde klas. Ik vind dat de kinderen dit jaar wel wat extra’s hebben verdiend, dus dat ze een superspeciaal eigen kerstontbijt verdienen! Ga los in de keuken met de muffinsbabka met nutellaprinsessenpannenkoekjes, tosti’s en alles waar je kind een vrolijke snoet van krijgt. Laat ze meehelpen met het mixen van het beslag en het kneden van het deeg. Zet de Kerstplaylist lekker hard, dek de tafel over de top met kaarsjes, glitters, ballen, en gezelligheid. Vrolijker kan je dag niet beginnen!

4 – Ouderwets gezellige tafelgesprekken!

kletspot

Of je nu met z’n tweetjes aan tafel zit, of met net iets meer mensen, dit is de tijd van het jaar om even samen te zijn. En zeg nou eerlijk, praten over Corona, daar hebben we écht geen zin in tijdens het kerstdiner. Best lastig om leuke onderwerpen te vinden om over te praten dit jaar, nu niemand op vakantie is geweest, je steeds in je uppie achter een laptop zat en alle festivals ook niet door zijn gegaan. Gelukkig is er de Kletspot! Een gezellige glazen pot met allemaal kaartjes erin die garant staan voor ouderwets gezellige tafelgesprekken! Een spel zonder spelregels, gewoon de deksel eraf en je hebt urenlang plezier met de vragen en dilemma’s die stijlvol op de Kletskaarten staan. Hilariteit gegarandeerd. De Kletspot is hier in verschillende varianten te bestellen. 

5 – Ultimate Christmas chillings

Oké, oké, dit is dan misschien ook wel het ultieme jaar om helemaal niks te doen en niemand uit te nodigen. Of in elk geval voor één van de kerstdagen. Trek je rendieren-onesie uit de kast, doe warme sloffen aan, selecteer de meest zoetsappige kerstfilms op je favoriete streamingsite en stock up on the best food. Op de bank liggen, onder een dekentje? Met een kop warme chocolademelk? Why not! Maar iets lekkers hoort erbij! Hier mijn favoriete tv-dinners for a relaxed Christmas!

1. Pastinaaksoep met gemengde paddenstoelen

2. Uientaartjes met blue stilton

3. Breekbrood met kaas

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.