Pasta met spinazie en bacon – eenpansgerecht!

Tijd

Categorieën: Diner, Pasta, Recept, Snel

 

Pasta met spinazie en bacon

Weer zo’n heerlijk eenpansgerecht vandaag! Ik hou niet van afwas dus alles in een en dezelfde pan bereiden vind ik altijd een feestje.

En deze pasta is echt heerlijk. Vervang je de kippenbouillon door groentebouillon en de bacon door bijvoorbeeld pijnboompitjes dan is dit ook heel makkelijk als een vegetarische pasta te serveren.

In dat geval heb je natuurlijk wel extra olijfolie nodig om de uien te bakken, want je mist het spekvet.

Lekker makkelijk

Ondanks dat je alles voor dit gerecht klaarmaakt in een en dezelfde pan, heb je wel verschillende stappen om de pasta met spinazie te maken. Doordat je de pasta kookt tot het vocht bijna verdampt is en je bovendien ook nog eens dat vocht in de pan laat wordt de pasta extra smeuiig.

Nog zo’n heerlijk eenpansgerecht is deze Mac & Cheese!

Pasta met parmezaan en bacon

Pasta met spinazie en bacon – eenpansgerecht!

4.46 van 46 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 160 gr ontbijtspek
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 500 ml kippenbouillon
  • 225 gr fussili pasta
  • 400 gr verse spinazie
  • 30 gr geraspte parmezaanse kaas

Instructies
 

Instructies

  • Snijd de plakken ontbijtspek in dunne reepjes. Bak dit in een grote pan tot bruin en krokant. Haal uit de pan met een lepel. Giet het vet uit de pan voorzichtig in een kommetje maar laat ongeveer een eetlepel vet in de pan achter.
  • Voeg de ui toe en bak deze tot het zacht is en glazig.
  • Voeg 500 ml kippenbouillon toe aa de pan en roer overgebleven bruine stukjes spek even los.
  • Voeg de ongekookte pasta toe aan de pan en doe een deksel erop. Breng aan de kook op hoog vuur. Eenmaal kokend, roer je het nog even los, zet het vuur lager en laat je het ongeveer 10 minuten koken.
  • Na 10 minuten zal de pasta gaar zijn en het meeste vocht opgenomen. Je hebt waarschijnlijk nog wat sausachtige bouillon over op de bodem.
  • Voeg de spinazie toe en roer tot alles is geslonken. Zet het vuur uit, voeg de gebakken spekjes toe en strooi de parmezaanse kaas over de bovenkant.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.