Noedelbowl met krokante kokosgarnalen en paksoi uit de Airfryer

Tijd

Noedelbowl met krokante kokosgarnalen uit de Airfryer

Vandaag weer een heerlijk recept uit de Philips Airfryer XXL: een Aziatische noedelbowl. Eentje die dit keer uit verschillende stappen bestaat. Je “wokt” namelijk de groentes en de smaakmakers (knoflook, gember en citroengras) in de Airfryer én je bakt de kokosgarnalen vervolgens los in de Airfryer.

Om deze noedelbowl te maken begin je met het maken van de kokosnoedels. In plaats van ze gewoon in water te bereiden, gebruik ik hiervoor kokosmelk – eventueel aangelengd met een beetje water, als je niet genoeg vocht hebt. Ik gebruikte (brede) glasnoedels. Deze zijn heel snel klaar en hoef je maar drie minuten in de hete vloeistof te leggen. Je kunt uiteraard ook andere noedels gebruiken; deze kook je dan eventueel wat langer in de kokosmelk.

De smaakmakers bak je in het bak-accessoire met een heel klein beetje olie. Deze meng je vervolgens door de noedels heen. De volgende stap: de paksoi in stukken snijden en samen met de broccoliroosjes kort in de Airfryer bakken.

Kokosgarnalen

En dan de ster van deze noedelbowl: de kokosgarnalen! Voor deze lekkere schaaldieren maak je een mengsel van panko (Japans broodkruim), geraspte kokos en geraspte limoenschil. Je klopt een eitje los en daar dip je de garnalen in. Die haal je vervolgens door de kokosdip en je legt ze in de mand van de Airfryer. Even een minuutje of vijf bakken en je maaltijd is klaar!

Check hier alle recepten uit de Philips Airfryer XXL.

airfryer noedelbowl 2

Noedelbowl met krokante kokosgarnalen uit de Airfryer

3.18 van 17 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatische keuken
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Philips Airfryer XXL

Ingrediënten
 

  • 200 gr glasnoedels
  • 5 cm gember geraspt
  • 3 teenjes knoflook gehakt
  • 1 tl citroengras geraspt
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 paksoi
  • 1 broccoli in kleine roosjes
  • 4 eieren gekookt
  • 2 bosuitjes fijn gesneden
  • 1 el sesamzaadjes
  • verse koriander

Kokosgarnalen

  • 20-25 stuks rauwe garnalen
  • 2 limoen rasp
  • 40 gr geraspte kokos
  • 40 gr panko
  • 1 ei

Instructies
 

  • Breng de kokosmelk met eventueel een beetje water aan de kook. Haal van het vuur en doe de glasnoedels erin. Laat dit drie minuten staan tot de noedels gaar zijn. Let wel op de gebruiksaanwijzing; het aantal minuten kan per noedelsoort verschillen.
  • Giet de noedels af en zet apart.
  • Doe nu het bakaccessoire in de Philips Airfryer XXL met een klein beetje olie. Bak hierin de knoflook, gember en het citroengras, ongeveer 1-2 minuten. Haal eruit en roer de smaakmakers door de noedels heen. Voeg nu de gesneden paksoi en de broccoliroosjes toe aan het bakaccessoire en bak het geheel een minuutje of 5.
  • Maak 2 schaaltjes; een met de kokosrasp, limoenrasp en gemengd met de panko en eentje met het losgeklopte ei. Dip de schoongemaakte garnalen eerst in het ei en haal daarna door de panko. Leg de garnalen in de mand van de Philips Airfryer XXL en bak ze op 160˚C voor 5-6 minuutjes – of tot lichtbruin gekleurd en gaar.
  • Verdeel de kokosnoedels over 4 kommen en verdeel hierover de broccoliroosjes, de paksoi en de kokosgarnalen. Snij de eieren doormidden en leg twee helften in elke kom.
  • Bestrooi met de sesamzaadjes, bosuitjes en verse koriander.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Philips.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!