Eenpansgerecht: Gele rijst met kip

Tijd

Categorieën: Diner, Recept

Gele rijst met kip

Dat ik niet van afwassen hou is misschien niet zo vreemd (wie houdt daar tenslotte wel van??) dus eenpansgerechten vind ik een uitkomst. En zoals ik al beloofd had in het overzicht met mijn favoriete eenpansgerechten komen er de komende tijd nog meer aan.

Rijst

Rijst leent zich daar natuurlijk heel goed voor. En deze gele rijst met kip is makkelijk en heerlijk om te maken. Maak ook meteen een extra portie gele rijst met kip voor in de vriezer. Altijd handig!

Het enige momentje waar je even op moet letten is bij het bakken van de kip. Die laat je niet de hele kooktijd in de pan want anders wordt het snel te droog. Kipdij kun je ook gebruiken, die kan wat meer hebben dan kipfilet.

Neem voor de rijst geen snelkookrijst maar gewone rijst zoals bijvoorbeeld basmati, zilvervlies of pandanrijst.

Gele rijst met kip

Eenpansgerecht: Gele rijst met kip

Een lekker makkelijk eenpansgerecht!
4.64 van 33 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 55 min
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 portie(s)
Calorieën 482 kcal

Ingrediënten
 

  • 1 el olie
  • 500 gr kipdijfilet
  • Peper en zout
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl komijn
  • 1/4 tl kaneel
  • 230 gr basmatirijst
  • 150 gr doperwten bevroren
  • 625 ml kippenbouillon
  • Koriander om te serveren optioneel

Instructies
 

  • Bestrooi de kipdijfilet met peper en zout.
  • Verwarm een flinke pan op medium vuur. Voeg de olie toe. Doe de kipdij in de pan en bak deze goed aan tot ze bruin zijn. Ongeveer 5 minuten. Draai om en bak de andere kant ook nog eens vijf minuten. Haal de kip uit de pan en leg apart
  • Voeg indien nodig wat extra olie in de pan toe. Voeg nu de knoflook, kurkuma, komijn en kaneel toe. Bak dit voor ongeveer een minuut tot de knoflook zacht is en het geheel begint te geuren.
  • Giet de kippenbouillon in de pan en roer met een houten lepel alle losse stukjes op de bodem los. Voeg de doperwten en de rijst toe en roer het even door om alles goed te mengen. Leg de kipdij tussen de rijst en de doperwten.
  • Doe de deksel nu op de pan en zet het vuur wat hoger om het geheel aan de kook te brengen. Zodra het kookt, zet je het vuur weer laag en laat je het rustig koken voor een minuutje of 25.
  • Na het koken zet je het vuur uit en laat je het nog eens een extra 10 minuten staan. Haal nu de deksel van de pan en gebruik een vork om de rijst lost te maken.
  • Serveer met verse koriander als je dat wilt.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 482kcalKoolhydraten: 58gProteine: 34gVet: 11gVerzadigde vetten: 2gTrans Fat: 1gCholesterol: 123mgNatrium: 340mgKalium: 653mgVezels: 3gSuiker: 5gVitamine A: 325IUVitamine C: 16mgCalcium: 49mgIJzer: 3mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!