Groene erwtenrisotto

Groene erwtenrisotto

Deze makkelijke groene erwtenrisotto ziet er prachtig uit door de lekker groene kleur. Die kleur komt geheel van de doperwtjes die je nu ook vers kunt krijgen.

Is het niet de tijd voor verse doperwten of heb je geen zin om al die erwten te doppen? Dan kun je dit gerecht ook prima maken met diepvries erwtjes. Wel even laten ontdooien voor je de doperwtenpesto maakt.

Risotto

Risotto heeft ten onrechte de naam om ingewikkeld te zijn. Persoonlijk vind ik dat erg meevallen. Niet bang zijn voor het eindresultaat is wel het belangrijkste. Deze erwtenrisotto is echt niet moeilijk om te maken. Met risotto is het van belang dat de rijst goed gaar is. Niets vervelender dan half gare rijst tussen je tanden.

Je kunt dat goed proeven als je een klein beetje risotto proeft tijdens het koken. Ik hou meestal een minuut of 20 aan voor het koken, maar ik proef het altijd. De ene keer is de andere keer niet. 

Bovendien is het een makkelijk gerecht om te maken met ingrediënten uit de voorraadkast. Je zou dit namelijk ook kunnen maken met een potje kant- en klare pesto, diepvriesdoperwtjes en tuinbonen uit de diepvries. In dat geval is deze erwtenrisotto nog sneller klaar en hoef je er niet eens voor naar de supermarkt te rennen.

Doe er je voordeel mee!

Groene erwtenrisotto

Groene erwtenrisotto

4.4 van 147 votes
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Porties 4 portie(s)
Calorieën 503 kcal

Ingrediënten
 

Voor de pesto

  • 35 gr pijnboompitjes
  • 100 gr geroosterde hazelnoten
  • 160 gr spinazie
  • 250 gr ontdooide doperwten
  • 35 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van 1/2 citroen
  • 2 el olijfolie
  • Zeezout
  • Peper

Risotto

  • 250 gr arboriorijst
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden
  • 100 ml witte wijn
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 el parmezaanse kaas geraspt
  • Rasp van 1 citroen en sap eventueel
  • 1 tl zeezout
  • zwarte peper
  • 250 gr bevroren doperwten
  • 160 gr bevroren tuinbonen
  • 1/4 van de hierboven gemaakte pesto
  • 1 klont boter optioneel

Instructies
 

  • Voor de pesto voeg je alle ingredienten bij elkaar in de keukenmachine of in de staafmixer en draai glad. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe indien nodig en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Voor de Risotto

  • Neem een wok of een andere grote pan en verhit hierin de olijfolie op medium vuur. Voeg de ui toe en bak deze tot glazig.
  • Voeg de knoflook toe en bak deze een minuutje mee voor je de rijst en de wijn toevoegt aan de pan. Roer alles goed door en laat de wijn zo goed als helemaal verdampen.
  • Nu voeg je elke keer een kwart van de bouillon toe. Voeg pas weer extra toe op het moment dat de bouillon bijna is verdamp en is opgenomen. Dit herhaal je tot alle bouillon op is en de rijst gaar. Dit proef je het beste even. De korrel mag nog wel een beetje stevig zijn maar niet 'kalkachtig'
  • Roer een kwart van de pesto door de risotto en voeg de tuinbonen en de doperwten toe. Kook dit voor het laatste minuutje even mee en voeg dan de citroenrasp, sap (eventueel) en de extra parmezaanse kaas toe.
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper en voeg eventueel nog een klont boter toe voor een extra romig effect.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 503kcalKoolhydraten: 77gProteine: 14gVet: 13gVerzadigde vetten: 3gCholesterol: 4mgNatrium: 1777mgKalium: 422mgVezels: 8gSuiker: 9gVitamine A: 1284IUVitamine C: 30mgCalcium: 130mgIJzer: 5mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.