Chef David Chang van restaurant Momofuku Noodle Bar in New York leverde een belangrijke bijdrage aan de rage van pork buns in Amerika. Gestoomde zoetige broodjes, gevuld met geroosterd buikspek en aangekleed met komkommer, hoisin–saus en sriracha, een pittige rode saus. Prima zelf thuis te maken, maar je hebt wel even wat geduld nodig.

Gestoomde broodjes met geroosterd buikspek
Ingrediënten
- 2,5 kilo varkensbuikspek
- 150 g zout + 1 eetlepel
- Versgemalen zwarte peper
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 25 stoombroodjes van de toko
- Hoisin-saus naar smaak
- Sriracha of andere hete saus naar smaak
Bereidingswijze:
- Leg het buikspek in een grote braadslee en wrijf in met 150 gram zout en versgemalen zwarte peper. Leg met de vet kant naar boven, dek af met vershoudfolie en zet minimaal 6 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Zet de braadslede 1 uur in de oven op 220 °C. Verlaag dan de temperatuur naar 125 °C en braad nog 75 minuten.
- Laat het vlees afkoelen. Verpak het in aluminiumfolie en laat het daarna helemaal koud worden in de koelkast (dit kan dus ook de dag van tevoren).
- Snijd de komkommer in fijne plakjes en bestrooi met 1 eetlepel zout en 1 eetlepel suiker. Haal het buikspek uit de koelkast en snijd in plakken van circa 1 centimeter breed. Bak kort op in een pan.
- Stoom de broodjes zoals aangegeven op de verpakking. Doe op elk broodje hoisin-saus en sriracha naar smaak, en leg daarop de plakjes komkommer. Leg er als laatste 2 plakken buikspek op.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.